‹ Takaisin

Napapiirin sankarit 2

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Jannen mielestä Lumi on niin sikeäuninen, että hänen kanssaan voi hyvin lähteä kotoa Ylläkselle juhlimaan häitä. Matkalla on kuitenkin pari muuttujaa ja kohta Lapin yöttömässä yössä etsitään jotain digiboksia kallisarvoisempaa ja nopealiikkeisempää. Samaan aikaan naiset ovat liekeissä Inarin exän, pikku-Mikon, omistamassa loistohotellissa – ja mitä tapahtuu tyttöjen illassa, jää tyttöjen iltaan. Loisteliaan ruskan aikaan tapahtuvassa menestyskomedian jatko-osassa tavataan myös uusia kasvoja, kuten Kämäräinen ja sekakäyttäjä Sekis. Toki matkalla kohdataan vanhojakin tuttuja, esimerkiksi legendaariset Kittilän runkkarit ja aina luotettava auto, vanha kunnon TIS-51. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Elokuvan päähenkilöt Janne ja Inari ovat sympaattisia vanhempia parisuhdeongelmineen ja vauva-ajan haasteineen. Roolihahmot tarjoavat samaistumiskokemuksia lähinnä aikuisille. Pariskunnat eivät ole puolisoilleen rehellisiä, ja valkoisia valheita lipsahtelee. Päähenkilöiden pyrkimykset ovat silti hyviä. Vaikka lapsenvahdeiksi jäävät Janne ja Räihänen eivät toimi kuten luotettava lastenhoitaja toimisi – isästä puhumattakaan – heidän aikeensa ovat vilpittömät.

Päättömät tapahtumat pahenevat loppua kohden, mutta mitä olisikaan komedia ilman käsistä riistäytyvää kaaosta? Inhimilliseen kohellukseen liittyy niin eritteitä ja verta kuin pornoa ja sähkölamauttimiakin. Komedian lajityypille ominaisten piirteiden tutkimiseen Napapiirin sankarit 2 tarjoaakin hyvät puitteet.

Keskustelun tueksi

  • Mitä olisi tapahtunut, jos Janne ja Räihänen olisivat olleet rehellisiä puolisoilleen? Mitä olisi tapahtunut, jos naiset olisivat olleet rehellisiä Hotellilla niin työntekijöille kuin miehilleenkin? Auttoiko pienten valkoisten valheiden lipsauttelu? Olisiko rehellisyys pahentanut tilannetta? Missä tilanteessa valehtelusta oli apua?
  • Mitä vastuita vanhemmilla on suhteessa lapseensa? Miksi vastuu pienentää vapautta – vai pienentääkö se? Mitä vastuullisesti toimiminen tarkoittaa? Entä miten itse lapsena voi toimia vastuullisesti?
  • Kolahtiko elokuvan huumori sinuun? Mikä oli hauskin kohtaus? Onko asioita, joille ei sovi nauraa? Tutustu Koulukinon Kekkonen tulee! -oppimateriaalin osuuteen mustasta huumorista.
  • Anton Vanha-Majamaa kirjoittaa Image-lehden Katsoja-blogissa Napapiirin sankarit 2:n naiskuvasta: “Syksyn epähauskassa hittikomediassa naiset ovat nykyisiä tai tulevia kylkiluita”. Oletko kirjoittajan kanssa samaa mieltä?
Kirjoittaja: Melina / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Napapiirin sankarit 2

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Napapiirin sankarit 2

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024