‹ Takaisin

Napapiirin sankarit 3

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Napapiirin sankarit -elokuvasarjan kolmannessa osassa Janne (Jussi Vatanen) on eksynyt elämän keskipäivän pimeään metsään ja lähtee etsimään itseään tunturiin. Haaveiden luontoretriitistä ollaan kuitenkin kaukana, kun vaellukselle tunkee mukaan muutama muukin sankari. Eikä aikaakaan, kun pyhiinvaelluksen reittisuunnitelmaan tulee pari muuttujaa.
Samaan aikaan toisaalla: Inari (Pamela Tola) pyrkii takaisin työelämään. Suopotkupallokisoissa urkenee mahdollisuus uuteen uraan, mikäli Inari pystyy todistamaan olevansa johtaja-ainesta. Inarin kauhuksi oman joukkueen mukaan tunkee myös Pikku-Mikko (Kari Ketonen) – eikä suolla mene mikään kuten piti.
(Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Napapiirin sankarit 3 ottaa kohteekseen lapsiperheen arjen pyöritykseen joutuneet vanhemmat ja vie heidät eri suunnille tutkiskelemaan omia arvojaan. Kotona lapsia hoitanut äiti haaveilee takaisin työelämään, isä puolestaan on masentunut hyvän ystävänsä kuoleman vuoksi, eikä saa purettua omaa elämäntuskaansa arjen realiteettien kaatuessa niskaan.

Elokuva on aikuisille suunnattu draamakomedia, jossa lapsikatsojille on hyvin vähän samastuttavia hahmoja. Huumori ei ole hulvattoman hauskaa vaan ennemminkin mustaa, vaikka nuotiota ja telttaa vahingossa räjäytelläänkin. Lisäksi erään mieshahmon sukuelimet joutuvat Lapin hyttysten armoille.

Kotimaisen komedian tapaan elokuvassa juodaan jonkin verran alkoholia ja kekkuloidaan alasti. Päätä sekoitetaan myös ”taikasienillä”. Seksi on mukana vain viitteellisesti. Seksuaalinen häirintä otetaan myös puheeksi, ja tätä kohtausta kannattaa avata nuoremmille katsojille, koska sen yllättävä käänne ei välttämättä avaudu muuten.

Elokuvan sanoma on lopulta lämminhenkinen ja perhekeskeinen. Ystävät pitävät kaikesta huolimatta huolta toisistaan, ja perhe on tärkein arjen paineista huolimatta. Käsikirjoitus muistuttaa, että isä on yhtä tärkeä perheenjäsen kuin äitikin ja voi jäädä kotiin hoitamaan lapsia äidin lähtiessä töihin.

Keskustelun tueksi

  • Janne ja Inari ovat kahden pikkulapsen väsyneitä vanhempia. Mistä aikuisten väsymys johtuu? Keskustelkaa yhdessä lapsiperheen arjen paineista ja aikuisten väsymisen syistä.
  • Elokuvassa Janne etsii omaa, hiljaista aikaa jopa vessasta. Miettikää, miten voisitte oman perheenne sisällä helpottaa arkea, jotta kaikilla olisi mukava olla ja välillä myös omaa aikaa?
  • Miksi Janne halusi lähteä vaellukselle yksin? Oliko lopulta kuitenkin parempi, että hänen ystävänsä tulivat retkelle mukaan? Millainen Jannen retki olisi ollut ilman kavereita?
  • Mitä Inarille tapahtui suopotkupallokisoissa? Mikä sai hänet kasvamaan itsevarmaksi johtajahahmoksi?
  • Pikku-Mikon pakkomielteinen suhtautuminen Inariin ei ole aivan terveellä pohjalla. Keskustelkaa siitä, milloin toisen ihailu menee liian pitkälle.
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Napapiirin sankarit 3

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Napapiirin sankarit 3

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024