‹ Takaisin

Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Maaginen tarina alkaa, kun Jaken rakastama isoisä jättää hänelle vihjeitä mystisestä paikasta, jossa yhdistyvät erilaiset maailmat ja ajanjaksot – paikka on Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille. Mutta tarinan mystiikka ja siellä piilevä vaara syvenee, kun Jake tutustuu paikan asukkaisiin ja heidän erikoisvoimiinsa… ja kohtaa heidän voimakastahtoisen vihollisensa. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille käsittelee monenlaisia teemoja, esimerkiksi yksinäisyyttä, erilaisuutta ja ihmisyyttä. Ajallisesti elokuva liikkuu sekä nykypäivässä että 1940-luvulla, ja elokuvassa viitataan useita kertoja sekä suorasti että epäsuorasti natsien hirmutekoihin toisen maailmansodan aikana. Näitä myös rinnastetaan elokuvan tapahtumiin, mikä tarjoaa hedelmällisen lähtökohdan pohdintaan ihmisyydestä ja hirviömäisyydestä.

Elokuvassa suhtaudutaan erilaisuuteen hyvin luontevasti. Neiti Peregrinen luona asuvilla lapsilla on monenlaisia ihmeellisiä voimia, joihin kuitenkin suhtaudutaan arkisesti ja positiivisesti. Elokuvasta puuttuu kokonaan tällaisille tarinoille tyypillinen erilaisuuden pelkääminen ja kauhistelu, vaikka erikoiset voimat alkuun aiheuttavatkin päähenkilö Jakessa ihmetystä.

Vaikka kyseessä on fantastinen seikkailuelokuva, tarinassa on välillä hyvinkin synkkä pohjavire. Elokuvan hirviöt ovat pelottavia pitkine raajoineen, lonkeroineen ja puuttuvine silmineen, ja elokuvassa on välillä hyvinkin makaabereja kohtauksia. Nuorille suunnattu elokuva on sävyltään ja kuvastoltaan enemmänkin aikuisten kuin lasten satu. Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille perustuu Ransom Riggsin samannimiseen kirjaan, joka on suomennettu vuonna 2012.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa hirviöt ovat konkreettisesti näkymättömiä – löytyykö omasta arjestamme vastaavaa? Kuka tai mikä taho voisi vastata elokuvan Jakea, joka kykenee näkemään hirviöt?
  • Elokuvassa viitataan monella tapaa natsien 1940-luvulla tekemiin joukkomurhiin. Mitä yhtäläisyyksiä elokuvan tarinan ja historiallisten tapahtumien välillä on?
  • Moni ihminen haaveilee ikuisesta lapsuudesta. Neiti Peregrinen luona asuvat lapset olivat käytännössä kuolemattomia. Jotkut heistä kuitenkin kadehtivat Jakea, koska tämä sai vanhentua. Miksi?
Kirjoittaja: Mikko / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille

Arvioijan ikä: 28

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 16

Oudot lapset 2,5 tähteä

"Elokuva yllätti mustalla huumorillaan. Eva Green oli vakuuttava neiti Peregrine. Lapset olivat mainioita outoine kykyineen. Lopun luurangot olivat myös hauskoja. Miinukset: Elokuva menettää otettaan puolessa välissä ja neiti Peregrinen katoaminen pitkäksi aikaa on takaisku elokuvalle. Konna ei ollut huono mutta jotain jäi uupumaan. Asha Butterfield pääosassa ei ollut niin vakuuttava. Alle 13 vuotiaiden on hyvä katsoa tämä vanhempien kanssa."
Ap

Arvioijan ikä: 33

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13© Koulukino 2024