‹ Takaisin

Niin kauan kun sydän lyö

4-6
7-9
10-12
13-15
ajatuksia herättävätunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

Kaikki alkaa siitä, kun kolme surffaripoikaa ottaa nuoruuden innolla mittaa meren tyrskyistä. Vain muutamaa tuntia myöhemmin heidän ollessaan jo paluumatkalla kotiin he joutuvat auto-onnettomuuteen. Nuorukainen nimeltä Simon päätyy Le Havren sairaalaan, missä hänen hauras henkensä on täysin sairaalalaitteiden varassa. Samaan aikaan Pariisissa eräs vakavasti sairas nainen odottaa saavansa vihdoin elinsiirron, joka soisi hänelle lisää elinaikaa. Elokuvan on ohjannut Katell Quillévérén, ja se perustuu Maylis De Kerangalin palkittuun romaaniin ”Haudataan kuolleet, paikkaillaan elävät”. (Lähde: Finnkinon elokuvalevitys)

Tietoa kasvattajalle

Niin kauan kun sydän lyö on ranskalainen vahvojen tunteiden draama isoista asioista: elämästä ja kuolemasta, menetyksestä ja uusista mahdollisuuksista. Elokuva tarkkailee ihmiselämän taitekohtia ja niihin vääjäämättä liittyviä tunteita realistisella, paikoin arkisellakin otteella.

Unenomaisen ahdistavaa onnettomuuskohtausta lukuun ottamatta elokuva lähestyy suuria aiheitaan toteavalla ja pateettisuutta kaihtavalla, mutta samalla pohdiskelevalla ja katsojalle tilaa antavalla otteella. Emotionaalisesti tarkka, mutta hienovarainen lähestymistapa ei purista katsojasta kyyneleitä väkisin, mutta elämän arvaamattomuuden kuvaus todennäköisesti liikuttaa ja puhuttelee monia. Kuoleman, surun ja sairauden kohtaamisen teemat ovat rankkoja, mutta elokuvassa on myös toivoa ja valoa. Yksityiskohtaisesti ja realistisesti kuvattu sydänleikkaus voi saada heikkohermoisimmat katselemaan valkokankaan sijaan kattoa tai kengänkärkiä.

Elokuva antaa aihetta keskustella myös rakkaudesta kaikissa eri muodoissaan sekä perhesuhteista kaikkine vaikeine ja voimaa antavine puolineen.

Keskustelun tueksi

  • Elokuva alkaa vapautta uhkuvalla surffauskohtauksella. Mitä meri elokuvassa symboloi ja miten alkukohtaus pohjustaa elokuvan teemoja?
  • Miten eri ikäisten ja eri elämänvaiheessa olevien ihmisten elämää ja heidän välisiä suhteitaan kuvattiin? Millaisia olivat esim. lasten ja vanhempien väliset suhteet?
  • Miten elokuvassa kuvattiin surua? Millaisia tunteita Simonin vanhemmat kävivät läpi ja miten tunteet elokuvassa ilmenivät?
  • Miksi Simon joutui onnettomuuteen ja miksi hän loukkaantui niin vakavasti? Miten vastaava loukkaantuminen ja onnettomuus voitaisiin estää?
  • Millä tavalla elokuvan eri henkilöt suhtautuivat elinsiirtoihin? Mistä luulet heidän suhtautumisensa johtuvan?
  • Elokuvan ytimessä on traaginen onnettomuus, joka yhdistää elokuvan muuten toisilleen tuntemattomat henkilöhahmot. Keitä elokuvan päähenkilöt olivat ja miten heidän tarinaansa kuljetettiin elokuvassa? Miten henkilöiden tarinat kytkeytyvät toisiinsa?
Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Niin kauan kun sydän lyö

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Niin kauan kun sydän lyö

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024