‹ Takaisin

Nouseva Jupiter

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Jupiter Jones (Mila Kunis) syntyi alla yötaivaan, jonka merkit ennustivat, että hänen oli määrä saavuttaa jotain suurta. Nyt aikuisena Jupiter unelmoi tähdistä, mutta herää aamuisin kylmään todellisuuteen, johon kuuluu vessojen siivousta ja loputon putki kehnoa tuuria. Vasta kun geneettisesti muunneltu entinen sotilas Caine (Channing Tatum) saapuu Maahan jäljittämään Jupiteria, alkaa Jupiter vähitellen tajuta, millainen kohtalo häntä on odottanut. Jupiter on nimittäin saamassa osakseen merkillisen perinnön, joka voi järkyttää koko kosmoksen tasapainoa. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Tähtien taa kurkottava seikkailu tarjoaa tieteisfiktiolle ominaisesti arkea laajemman mittakaavan päähenkilön ja planeettojen kohtalolle. Jupiter joutuu keskelle valtataistelua, jonka panoksena on koko hänen tuntemansa ihmiskunta. Jupiterin tuhkimotarina on läheistä sukua klassisille Disney-prinsessoille: naapurintyttömäinen nuori nainen pesee työkseen rikkaiden ihmisten vessoja, mutta saakin yhtäkkiä kuulla olevansa kuninkaallista, galaksienvälistä sukua. Jupiter on vähällä solmia pakkoavioliiton juonittelevan prinssin kanssa, mutta Hirviötä muistuttava könsikäs pelastaa Jupiterin pinteestä – moneen otteeseen elokuvan aikana.

Keskustelun tueksi

Elokuva sisältää – joskin pintapuolisesti – monia nuorta askarruttavia teemoja. Yksilön merkitys maailmankaikkeudessa, valta ja oikeudenmukaisuus, uhrautuminen, perheen tärkeys sekä luokkaerot sopivat mainiosti keskustelunaiheiksi. 

  • Päähenkilö joutuu omaksumaan tietoa sekä maailmankaikkeuden valtavuudesta että omasta merkityksellisyydestään. Mikä on mielestäsi yksittäisen ihmisen arvo? Ovatko kaikki ihmiset yhtä arvokkaita?
  • Elokuvan alussa mainitaan päähenkilön horoskooppi, joka on ennustanut hänelle tosirakkautta. Kuvaako elokuva tosirakkautta? Miten? Mitä rakkaus on – ja onko tosirakkaus jotakin muuta kuin rakkaus?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Nouseva Jupiter

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Nouseva Jupiter

"Älä katso"
Pallero

Arvioijan ikä: 37

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 1© Koulukino 2024