‹ Takaisin

Nuoruus pelissä

4-6
7-9
10-12
13-15
ajatuksia herättävälämminhenkinentunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

Nuoruus pelissä on lämmin, humoristinen ja ajatuksia herättävä hyvänmielen perhe-elokuva. Elokuva kertoo nuoriin kohdistuvista odotuksista; voittamisesta, ystävyydestä, vastoinkäymisistä ja niiden voittamisesta. Jalkapallopelit turnauksessa ovat hienoja kokemuksia, mutta useimmat joutuvat kokemaan myös tappion – ennemmin tai myöhemmin. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat Osloon, jossa pelataan vuosittain maailman suurin lasten jalkapalloturnaus Norway Cup. Peleihin osallistuu 30000 lasta noin 50 maasta, joten myös eri kulttuurit ja elämäntarinat kohtaavat tässä elokuvassa. Pelikentällä kaikilla lapsilla on yhtäläiset mahdollisuudet voittaa, mutta odotukset menestyksen suhteen kentän ulkopuolella ovat hyvin erilaiset.

Nuoruus pelissä -elokuva käsittelee sitä, miten erilaisia odotuksia nuoriin kohdistuu, kuinka erilaisista lähtökohdista tulevat lapset käsittelevät vastoinkäymisiään ja kuinka ihmiset heidän ympärillään niihin suhtautuvat ja ennen kaikkea – opettavat niistä selviytymään. Elokuvan ohjaajan oma tytär osallistui turnaukseen. Sen kautta ohjaaja perehtyi odotuksiin, joita turnaukseen latautui, pettymyksiin, joita pelit eittämättä tuottivat ja siihen, mikä turnauksessa oli lopulta tärkeintä. (Lähde: Kinocompany Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Ajatuksia herättävä ja nuoruuden toiveikkuutta huokuva elokuva on mielenkiintoista katsottavaa niillekin, joita jalkapallo ei yleensä kiinnosta. Tarina käsittelee kaikille nuorille yhteisiä teemoja: haaveiden tavoittelua, onnistumisen paineita, kaverisuhteita ja pettymysten yli pääsemistä.

Dokumentissa seurataan empaattisella otteella teini-ikäisiä jalkapalloilijoita, jotka matkustavat eri puolilta maailmaa kisamatkalle Norjaan. Turnauksen edetessä katsoja pääsee pohtimaan voiton merkitystä erilaisista taustoista ponnistaville nuorille sekä heihin kohdistuvia odotuksia. Joillekin onnistumisen paineet saattavat olla turhankin kovat.

Jalkapalloon, kuten elämään yleensäkin kuuluvat vääjäämättä myös pettymykset. Kukin selviää niistä tavallaan, ja onneksi eteen tulee aina uusia mahdollisuuksia.

Keskustelun tueksi

  • Minkälaisia ajatuksia elokuva ja sen päähahmot sinussa herättivät?
  • Mitä luulet Norway Cupin merkinneen elokuvan nuorille?
  • Miten pelaajien eri kulttuurit ja taustat näkyivät elokuvassa?
  • Millä tavoin pelaajat suhtautuivat häviöihin? Entä miten itse tapaat käsitellä pettymyksen tunteita?
  • Minkälaista tukea tai odotuksia eri pelaajat saivat vanhemmiltaan ja valmentajiltaan? Minkälaista tukea antaisit kaverille pettymyksen hetkellä?
  • Minkälaisia paineita ja odotuksia nuoriin mielestäsi nykyään kohdistuu? Oletko kokenut esimerkiksi kouluun liittyvää stressiä?
  • Vinkki! Lyfta on luonut kouluille maksullisia, elokuvan teemoihin liittyviä oppimateriaaleja yhteistyössä Mieli ry:n kanssa.
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Nuoruus pelissä

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Nuoruus pelissä

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024