‹ Takaisin

Ocean's 8

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinen

Elokuvan synopsis

Viisi vuotta, kahdeksan kuukautta, 12 päivää… Niin kauan Debbie Ocean (Sandra Bullock) on junaillut elämänsä suurinta keikkaa. Hän tietää, mitä se tulee vaatimaan – tiimin alansa parhaita, hänen rikostoveristaan Lou Milleristä (Cate Blanchett) lähtien. Yhdessä he kokoavat kasaan asiantuntijajoukon; kultaseppä Amitan (Mindy Kailing), katukonna Constancen (Awkwafina), trokari Tammyn (Sarah Paulson), hakkeri Ysipallon (Rihanna) sekä muotisuunnittelija Rosen (Helena Bonham Carter).

Ryöstön kohteena on sievoinen 150 miljoonaa dollaria timantteina – timantteina maailmankuulun näyttelijättären Daphne Klugerin (Anne Hathaway) kaulalla keskellä vuoden tärkeintä tapahtumaa, Met-gaalaa. Suunnitelma on timanttinen, mutta kaiken täytyy olla täydellistä, mikäli tiimi aikoo päästä sisään ja selviytyä ulos kivien kera. Kaikkien katseiden alla.
Elokuvan muissa rooleissa nähdään James Corden vakuutustutkijana, joka yrittää saada palasia kasaan, ja Richard Armitage Klugerin autuaan tietämättömänä gaaladeittinä. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Ocean´s 8 on veijarimaisen Ocean´s rikoskomediatrilogian (Ocean´s Eleven 2001, Ocean´s Twelve 2004 ja Ocean´s Thriteen 2007) spin-off. Elokuva jatkaa mm. uusimman Ghostbusters-elokuvan viitoittamalla tiellä päivittäessään suositun leffasarjan naishahmoilla nykyaikaan – tässäkin tapauksessa tosin enimmäkseen miestpuolisten elokuvantekijöiden toimesta. Valovoimainen näyttelijäkaarti esittää itsenäisiä, vahvoja ja älykkäistä naisia napakalla otteella, mutta tokihan naisrikollisten mielenkiinnon kohteena täytyy kasinoiden sijaan olla muotigaala ja jalokivet.

Elokuvassa pilkahtelee naisten välinen ystävyys ja solidaarisuus, mutta pohjimmiltaan kyse on oman edun ja hulppean elämän tavoittelussa, kuten rikoskomediaelokuvissa ylipäänsä. Genrelle tyypillisesti rikollinen elämäntapa esitetään hohdokkaana ja coolina.

Roistojoukon neuvokkaina jäseninä nähdään muitakin kuin valkoisia naisia, kuten poptähti Rihanna mestarihakkerina.

Keskustelun tueksi

  • Mitä elokuva kertoi päähenkilöiden taustoista? Miksi he päätyivät rikoksen tielle? Olisiko heillä ollut muita vaihtoehtoja?
  • Millaisina miesten ja naisten väliset suhteet elokuvassa esitettiin?
  • Miksi Debbie Ocean ei halunnut miehiä ryöstöjengiinsä? Mitä hän tarkoitti sanoessaan, että naiset ovat huomaamattomampia?
  • Millaisena hahmojen elämä ryöstön jälkeen kuvattiin, luuletko heidän saavuttaneen tavoitteensa ja olevan lopulta elämäänsä tyytyväisiä?
  • Miten valkoisten naisten roolit poikkesivat muuta etnistä alkuperää olevien naisten rooleista? Olivatko roolit stereotyyppisiä?
  • Miksi elokuvan hahmot tavoittelivat luksuselämää?
Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ocean's 8

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ocean's 8

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2023