‹ Takaisin

Oliivipuu

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Nuori ja omapäinen Alma päättää toteuttaa sairaan isoisänsä toiveen saada perheen ikivanha oliivipuu takaisin kotikonnuilleen Espanjan itärannikolle. Alma kokoaa värikkään joukon ystäviä ja uusia tuttavuuksia ja yhdessä he lähtevät kohti Saksaa oliivipuu mielessään. Matkasta tulee yllättävämpi kuin kukaan uskookaan. (Lähde: Cinema Mondo)

Tietoa kasvattajalle

Sisukas Alma tekee kaikkensa tuodakseen juuriltaan revityn oliivipuun takaisin kotiin. Alma uskoo, että sillä tavoin heikossa kunnossa oleva isoisä saisi takaisin elinvoimansa. Oliivipuu pohtii muutosta ja pysyvyyttä, irti päästämistä sekä perheen ja omien juurten merkitystä. Elokuvan tarina muistuttaa, että asiat harvoin menevät suunnitelmiemme mukaan mutta se ei tarkoita, että olisimme epäonnistuneet.

Päähenkilö Alma on räväkkä ja kovasuinenkin. Välit moniin keskeisiin henkilöihin ovat ristiriitaiset, mutta suhde Alman ja tämän isoisän välillä kuvataan erityisen lämpimästi; lisäksi Alma ja tämän ystävät ymmärtävät ja tukevat toinen toistaan.

Keskustelun tueksi

  • Millainen suhde Almalla oli isoisäänsä? Entä muihin perheenjäseniinsä?
  • Oliivipuulla on tärkeä rooli mutta myös merkittävä symboliarvo elokuvassa. Millä tavoin oliivipuu yhdistää Almaa ja hänen isoisäänsä?
  • Almalla on päämäärä, mutta ei suunnitelmaa sen toteuttamiseksi. Missä asioissa Alma onnistuu? Entä mitkä asiat epäonnistuvat? Mitä Alma oppii matkansa aikana? Onko elokuvan loppu mielestäsi onnellinen?
  • Oletko joskus nähnyt mielenosoituksen tai ollut mukana mielenosoituksessa? Millainen tunnelma elokuvan mielenosoituksessa oli?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Oliivipuu

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Oliivipuu

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024