‹ Takaisin

Onneli, Anneli ja nukutuskello

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustahyviä roolimallejaselkeäturvallinen

Elokuvan synopsis

Onneli ja Anneli saavat naapureiltaan Tingelstiinalta ja Tangelstiinalta tehtävän: tädit lähettävät tytöt pitämään huolta hajamielisestä keksijäveljestään Vekotiituksesta. Onneli ja Anneli tutustuvat Vekotiituksen tilan ihmeellisiin keksintöihin ja joutuvat suureen seikkailuun, kun tilaan kohdistuu purku-uhka. Onneli ja Anneli pelastavat Vekotiituksen keksinnön avulla sukutilan, mutta pelastamisoperaatio vaatii mukaan tuttuja Ruusukujan apujoukkoja ja jopa vierailua unimaailmaan. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Onnelin ja Annelin neljäs elokuvaseikkailu perustuu löyhästi Marjatta Kurenniemen lastenkirjasarjan viimeiseen, samannimiseen osaan.

Onneli ja Anneli tutustuvat hajamieliseen keksijään, Vekotiitus Vappuseen. Keksintöjen kautta lapset pääsevät vierailemaan myös unissa, ja Vappusen maatilalla he tapaavat monia söpöjä eläimiä. Maatilaa uhkaava tietyö saa Onnelin ja Annelin myös puolustamaan oikeutta ja kohtuutta.

Itsenäisyys ja pystyvyyden tunne ovat edelleen merkittävässä roolissa, samoin luja ystävyys. Läheiset, luotettavat aikuiset lisäävät entisestään elokuvan kokonaisvaltaista turvallisuuden tunnetta. Elokuvassa ei ole lainkaan pelottavia tai erityisen jännittäviä kohtauksia.

Elokuvan dialogi on yksinkertaista ja selkeästi puhuttua. Myös kerronta etenee rauhallisesti, joten pienenkin katsojan on helppo pysyä mukana.

 

Keskustelun tueksi

  • Aina teko ei ole oikein, vaikka se ei olisikaan rikos, elokuvassa sanotaan. Mitä se tarkoittaa? Keksitkö asioita, joita ei pitäisi tehdä? Miksi joitakin asioita ei pitäisi tehdä?
  • Elokuvassa on kohtaus, jossa lypsetään maitoa lehmästä. Mitä lehmänmaidosta valmistetaan? Mistä ruoka tulee? Tutustukaa ruoantuotantoon esimerkiksi Nakki lautasella -kirjan avulla.
  • Tangelstiinan ja Tingelstiinan erikoinen kakku maistuu joka suussa erilaiselta. Miltä sinun mielimakukakkusi maistuisi?
  • Onneli ja Anneli ovat parhaat ystävät. Mistä sen tietää? Onko heillä muita ystäviä? Millainen on hyvä ystävä?
  • Miten kannattaa toimia, kun vääryyksiä uhkaa tapahtua? Miten Onneli ja Anneli toimivat?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Onneli, Anneli ja nukutuskello

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Onneli, Anneli ja nukutuskello

Tykkäsin

"Elokuva oli hyvä ja tykkäsin sen tunnelmasta. Myös vanhemmille lapsille elokuva on ihan mukava kokemus, mielestäni näyttely elokuvassa oli tosin aluksi vähän tönkköä. Elokuva oli vähän ennalta arvattava, mutta uskon että johtuu siitä että elokuva on suunnattu nuoremmille kuin minä. Oskari Oikotie on best"
taivas

Arvioijan ikä: 13

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 9

Erittäin tylsä

"Olen noin. 13-vuotias ja kävin katsomassa elokuvan, jotkin parit kohdat olivat ihan OK, mutta oli se aika tylsä. Minusta nuoremmat kuten 3-7vuotiaat voisivat nauttia paljon!"
Inoauru

Arvioijan ikä: 13

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 4

Kaunis ja rauhallinen

"Uusi Onneli ja Anneli kuvaa hienosti sitä, miten lapset uskaltavat toimia nähdessään vääryyttä. Elokuva ei ratsasta pöhköilyllä tai pieruhuumorilla, mikä on erittäin positiivista. Elokuva arvostaa lapsikatsojaa ja kuvakerronta on rauhallista ja viimeisteltyä. Pienemmätkin lapsikatsojat pysynevät hyvin juonessa mukana. Lapsikatsojia riemastutti myös ihana Possu. Parhaiten uppoaa varmaankin 4-8 vuotiaisiin."
laadukkaan lastenelokuvan ystävä

Arvioijan ikä: 34

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 4

Umpisurkea

"Katsoin elokuvan täpötäydessä Flamingon ykkössalissa. Kertaakaan en kuullut kenenkään nauravan tai mitään muitakaan ääniä mitä leffayleisö ja etenkin lapset yleensä tuottavat. Elokuva on aikuiselle umpitylsä. En ymmärrä miten se lapsiakaan kiinnostaisi. Mutta tässä tuli yllätys: oma kahdeksanvuotias, kokenut leffojen katsoja, piti elokuvaa hyvänä."
Isä

Arvioijan ikä: 52

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 4© Koulukino 2024