‹ Takaisin

Outolintu-sarja: Uskollinen

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Outolintu-sarjan kolmas osa Uskollinen vie Trisin (Shailene Woodley) ja Neljän (Theo James) entistäkin vaarallisempaan uuteen maailmaan. Tris ja Neljä joutuvat pakenemaan Chicagon rajojen ulkopuolelle – kauas perheestään, kodistaan ja kaikesta tuntemastaan – ensimmäistä kertaa elämässään. Rajan toisella puolella heille paljastuu uusia järkyttäviä totuuksia ja Trisin ja Neljän on päätettävä nopeasti kehen he voivat luottaa koko ihmiskuntaa uhkaavan sodan syttyessä kaupungin muurien tuolla puolen. Selvitäkseen hengissä Tris joutuu mahdottomien rohkeutta, uskollisuutta, uhrautuvaisuutta ja rakkautta koskevien päätösten eteen. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Kolmannessa Outolintu-elokuvassa Tris on kasvanut nuoresta ja epävarmasta tyttösestä johtajan vastuulliseen, joskin vastahakoiseen rooliin. Eri osapuolten välisessä taistelussa hänet valitaan keskeiseen asemaan muiden kumppaneidensa, kuten Neljän, ohi. Hänet nähdään vaikuttajan roolissa, mikä yleensä on perinteisemmin varattu sankarilliselle mieshahmolle.

Elokuva on aiempien osiensa tapaan suunnattu hieman vanhemmille teineille, jotka pystyvät seuraamaan paikoin erittäin monimutkaisiksi muodostuvia yhteiskunnan valtakuvioita. Tarinan rakenne on melko monimutkainen, eikä se välttämättä avaudu ikärajaa nuoremmille katsojille.

Aiempien osien tapaan elokuvan maailma on maailmanlopun jälkeinen, synkän väkivaltainen ja sotaisa tieteiselokuvan maailma, missä lukuisat eri osapuolet taistelevat toisiaan vastaan ja missä ihmisiä tapetaan julmasti. Ihmiset eivät aina ole sitä, mitä ensin annetaan ymmärtää ja usein he pettävät luottamuksen. Tarinan keskiössä nähdäänkin suuri kysymys luottamuksesta: keneen todella voi luottaa, onko petturi aina petturi vai voiko hän parantua ja mikä on perheen asema luottamuskysymyksessä?

Keskustelun tueksi

  • Edellisessä elokuvassa Tris joutui veljensä pettämäksi, mutta nyt sisarukset palaavat jälleen samalle puolelle. Keskustelkaa perhesuhteista: tuleeko perheen pitää aina yhtä? Pitääkö kaikki aina antaa anteeksi perheen sisällä? Entä jos joku perheenjäsen loukkaa toista pahasti?
  • Elokuvassa perheitä rikotaan ja ihmisiltä pyyhitään muistia. Mitä asioita omassa elämässäsi et haluaisi koskaan unohtaa? Keskustelkaa kaikista tärkeimmistä ja rakkaimmista muistoista.
  • Mitä tekisit sellaisessa tilanteessa, missä kukaan ei tunnu puhuvan totta?
  • Elokuvassa puhutaan geeneiltään erilaisista ihmisistä ”puhtaina” ja ”vahingoittuneina”, mikä viittaa läheisesti esimerkiksi Toisen maailmansodan aikaisen Saksan rotuoppiin. Onko mielestäsi oikein jaotella ihmisiä tietyn ominaisuutensa perusteella? Ovatko jotkin geneettiset ominaisuudet parempia kuin toiset?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Outolintu-sarja: Uskollinen

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Outolintu-sarja: Uskollinen

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024