‹ Takaisin

Paavo Pesusieni kuivalla maalla

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Paavo Pesusieni paiskii hommia merenpohjan purilaisbaarissa. Kun pirullinen piraatti varastaa kallisarvoisen rapupiirasreseptin, Tangalan kylä romahtaa, ja Paavon on liittouduttava verivihollisensa Planktonin kanssa pelastaakseen maailman tuholta.

Tietoa kasvattajalle

Elokuvan keskeisiä teemoja ovat ystävyys, nokkeluus ja rohkeus. Erittäin nopea tempo ja omalaatuinen huumori saattavat hämmentää pienimpiä katsojia, mutta eläytymistä helpottaa, jos Paavo Pesusienen hahmot ja tyyli ovat entuudestaan tuttuja. Jotkin kohtaukset voivat olla pelottavia: merenpohjan kylässä käydään läpi dramaattista maailmanloppua, ja esimerkiksi ”oikea” merirosvo tykinpiippuineen voi olla uhkaava, kun elokuvan kreisihuumorimaailmaa yhdistetään näyteltyyn elokuvaan. Tarinalle saadaan kuitenkin selkeä, onnellinen päätös. Elokuva sisältää runsaasti viittauksia kulttuurisiin ilmiöihin ja amerikkalaiseen viihteeseen. Viittaukset tunnistavalle elokuva tarjoaa päättömän kohellusviihteen lisäksi oivalluksen iloa.

Keskustelun tueksi

Elokuvan herättämät ajatukset kannattaa sanoittaa varsinkin pienen lapsen kanssa. Jälkeenpäin voi pohtia vaikkapa toden ja fiktion välistä rajaa: voiko niitä aina erottaa, voiko todellisuuksia olla erilaisia?

  • Mikä oli elokuvassa hauskinta? Hahmot puhuivat ja liikkuivat varsin nopeasti – ehditkö löytää viittauksia tuttuihin satuihin, ilmiöihin tai toisiin elokuviin? (esim. uutislähetykset, Toy Story, Hulk, Hohto)
  • Olivatko hahmot mielestäsi rohkeita lähtiessään etsimään salaista reseptiä? Millaisia supervoimia he saivat avukseen kuivalla maalla?
  • Mikä merkitys rapupiirakoilla oli Tangalan väelle? Onko itselläsi jokin lempiruoka jota ilman et voisi elää?
Kirjoittaja: Juulia / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Paavo Pesusieni kuivalla maalla

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Paavo Pesusieni kuivalla maalla

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024