‹ Takaisin

Pacific Rim - Kapina

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Kaiju-hirviöiden ja niiden kukistamiseksi rakennettujen, ihmisten ohjaamien superrobottien välinen taistelu oli vasta alkusoittoa. Elokuvassa Pacific Rim – Kapina ihmiskunta saa vastaansa todellisen hävityksen aallon.

Jakella (John BoyegaStar Wars: The Force Awakens) on takanaan lupaava ura robottipilottina. Hänen isänsä on jäänyt historian lehdille annettuaan henkensä kaijujen kukistamiseksi. Jake on sittemmin hylännyt pilottikoulutuksen ja luisunut  rikoksen poluille. Mutta kun vieläkin voimakkaampi uhka panee koko maapallon polvilleen, Jaken sisko Mako Mori (Rinko Kikuchi), joka johtaa sodan varjossa varttuneita uuden sukupolven pilotteja, etsii Jaken käsiinsä ja antaa tälle viimeisen mahdollisuuden täyttää isänsä saappaat. Ainoa keino oikaista vääryydet on yhdistää kaikki voimat kapinaan tuhon voimia vastaan.

Jake saa rinnalleen lahjakkaan kilpailevan pilotin nimeltä Lambert (Scott EastwoodThe Fate of the Furious) ja 15-vuotiaan robottihakkeri Amaran (uusi tulokas Cailee Spaeny). Nuorista sankareista tulee pian hänen ainoat läheisensä. Yhdessä he ovat valmiita suuntaamaan mahtavat mittasuhteet saavalle seikkailulle. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Pacific Rim -elokuvan jatko-osassakin tehtävänä on maailman pelastaminen. Pacific Rim – Kapinassa pääsevät loistamaan paitsi mecha-pilotit, myös tieteentekijät, mekaanikot ja nuoret keltanokat, joille annetaan tilaisuus näyttää taitonsa. Rohkeus, itseluottamus ja yhteistyö ovat elokuvan keskeisiä teemoja. Näitä ominaisuuksia löytyy erityisesti päähenkilö Jaken taistelutoverilta, 15-vuotiaalta Amara-tytöltä. Vihollista kohti lähdetään sisukkaasti ja yhdessä rintamassa, vaikka onnistuminen ei olekaan varmaa ja vaatii uhrauksia.

Elokuvan toiminta on suuren mittakaavan rytinää: väkivaltaa nähdään lähinnä toisesta ulottuvuudesta tulevien, jättiläismäisten kaiju-hirviöiden ja valtavien taistelurobottien välillä. Pacific Rim – Kapinassa onkin paikoin myös katastrofielokuvan tuntua, mutta sivullisilta uhreilta tunnutaan välttyvän lähes täysin.

 

Keskustelun tueksi

  • Kuinka sankari-isän perintö vaikuttaa Jaken asenteeseen itseään ja pilottityötä kohtaan? Muuttuuko tämä asenne elokuvan aikana?
  • Millainen on Amaran taustatarina? Mitä saamme tietää hänestä, entä mitä emme?
  • Suuria jäger-mechoja ohjaamaan tarvitaan kaksi pilottia, joiden aivojen on toimittava saumattomasti yhdessä. Tarvitaanko joissain tosielämän tilanteissa tällaista “neurosiltaa”? Kuinka yhteenkuuluvuutta ja yhteistyötaitoja voi kehittää?
  • Kumpi tässä elokuvassa on mielestäsi tärkeämpää, juoni vai toimintajaksot? Miksi?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Pacific Rim - Kapina

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Pacific Rim - Kapina

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2023