‹ Takaisin

Paddington 2

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenhyviä roolimallejalämminhenkinensuosittelemme

Elokuvan synopsis

Brownien perheeseen onnellisesti asettunut Paddington on päässyt yhteisönsä suosioon jakaen iloa ja marmeladia minne ikinä meneekään. Etsiessään täydellistä lahjaa Lucy-tädilleen tämän 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi, hän löytää ainutlaatuisen ponnahduskirjan herra Gruberin antiikkipuodista. Voidakseen ostaa kirjan Paddington ryhtyy tekemään erilaisia hanttihommia. Mutta kun kirja varastetaan, on Paddingtonin ja Brownien selvitettävä, kuka on varkauden takana. (Lähde: SF Film Finland)

Tietoa kasvattajalle

Paddington on ystävällinen ja avulias karhu, joka uskoo kaikista hyvää. Ihmisten maailman toisinaan väärin ymmärtävä Paddington joutuu usein humoristisiinkin kommelluksiin, mutta kaikesta selviää, kun muistaa olla kohtelias.

Elokuva on hyvin lämminhenkinen ja Paddingtonin elämänfilosofiaa noudattava: pahiksetkin osoittautuvat lopulta kilteiksi, ystäviin voi aina luottaa ja mokat saa anteeksi.

Matkan varrella on kuitenkin myös jännitystä. Paddingtonia luullaan varkaaksi, ja hän ajautuu aluksi aika pelottavien rikollisten seuraan. Fyysistä väkivaltaa elokuva ei sisällä, mutta karhu saa osakseen jonkin verran sanallista uhkailua. Lisäksi hän joutuu uhkaaviin vaaroihin ja tilanteisiin, joissa hän on surullinen ja yksinäinen. Paddington kohtaa vaikeudet kuitenkin rauhallisesti ja voittaa ystävällisyydellään pelottavimmatkin tyypit puolelleen.

Karhuherra Paddington on tuttu muun muassa lastenkirjoista, televisiosta sekä aiemmasta Paddington-elokuvasta (2014). Kakkososan voi hyvin mennä katsomaan, vaikkei ensimmäistä elokuvaa olisikaan nähnyt, varsinkin jos hahmo on muuten tuttu.

Keskustelun tueksi

  • Paddington joutuu usein kommelluksiin. Miten hän itse suhtautuu niihin? Entä muut? Mistä kommellukset johtuvat?
  • Millainen ystävä Paddington on? Miksi hänestä on helppo pitää?
  • Miksi luulet joidenkin silti suhtautuneen häneen epäillen?
  • Uskotko, kuten Paddington, että kaikissa ihmisissä on jotakin hyvää?
  • Voiko kenet tahansa saada ystäväkseen kovasti yrittämällä? Mitä, jos joku ei haluakaan olla toisen kaveri?
  • Miksi kaikki vangit pelkäsivät Rystyä? Millainen Rysty oli oikeasti?

 

Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Paddington 2

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Paddington 2

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024