‹ Takaisin

Paddington

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Karhu matkustaa Perun perukoilta Lontooseen etsimään uutta kotia. Marmeladivoileipiä rakastava karhu päätyy Paddingtonin juna-asemalle, kaulassaan lappu: “Huolehtikaa tästä karhusta. Kiitos.” Ystävällinen Brownin perhe nimeää karhun Paddingtoniksi ja antaa sille kodin. Paddingtonin uteliaisuus ja kömpelyys aiheuttaa useita kommelluksia ja kiperiä tilanteita. (SF Film Finland)

Tietoa kasvattajalle

Paddington on tunnelmaltaan erilainen kuin monille televisiosta ja kirjoista tuttu iltasatu: elokuva on vauhdikas, ja se voi olla pienimmille katsojille myös pelottava. Karhun sopeutuminen uuteen perheeseen tapahtuu monien kaaosmaisten kohtausten kautta, ja ahdistavaa tunnelmaa lisää eläintentäyttäjä, joka on päättänyt täyttää Paddingtonin lasivitriiniin.

Elokuva muistuttaa yhteistyön välttämättömyydestä, kun perhe yrittää pelastaa Paddingtonin. Varsinkin perheen äiti haluaa auttaa karhua – isä epäilee Paddingtonia pelkäksi keinottelijaksi. Perheen poika ystävystyy karhun kanssa saman tien, kun taas teini-ikäinen tytär toivoo vain, ettei tapahtuisi mitään noloa. Paddingtonin perinteisessä ydinperheessä kaikki ovat aktiivisia toimijoita. Lopulta myös karhu otetaan täysivaltaiseksi perheenjäseneksi.

Keskustelun tueksi

Elokuva käsittelee perheen yhteishenkeä sekä erilaisuutta, kulttuurien törmäyksiä ja humanitaarista apua.

  • Millaista apua Paddington tarvitsee?
  • Miksi perheen äiti haluaa auttaa Paddingtonia mutta isä ei, ainakaan aluksi?
  • Tunnetko jonkun, joka tarvitsisi apua? Millä tavoin voisit auttaa?
  • Mitä voi tehdä, jos on eri mieltä esimerkiksi äidin tai sisaruksen kanssa?
  • Paddingtonille perheen kylpyhuone on aivan uusi, vieras maailma. Oletko joskus ollut vieraassa paikassa etkä tiennyt, miten toimia? Mitä sellaisessa tilanteessa voi tehdä?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Paddington

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Paddington

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024