‹ Takaisin

Palomies Sami: Toimintatähti!

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejaoptimistinen

Elokuvan synopsis

Kun palava tankkiauto karkaa hallinnasta ja syöksyy kohti Ponttipanttia, palomies Sami pelastaa tilanteen urhealla toiminnallaan. Mandi ja Saara kuvaavat pelastustehtävän uudelle Ponttipantin nettiplaneetta -verkkosivulleen, ja Samin uroteosta tulee viraalihitti. Sen näkee myös Hollywoodin nimekäs elokuvatuottaja Toni Isoleka, joka haluaa Samin seuraavan elokuvansa tähdeksi. Kaiken kukkuraksi elokuvan toinen tähti, Hollywood-näyttelijä Timi Kroppa, on päättänyt napata pääroolin keinolla millä hyvänsä… (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Ponttipantin pikkukaupungin palomiessankari on monelle tv:stä – ja myös monista oheistuotteista – tuttu hahmo. Tv-sarjaan tottuneet Palomies Samin fanit voivat turvallisin mielin mennä katsomaan elokuvaa, sillä se ei tunnelmaltaan ja animaatiotekniikaltaan poikkea sarjasta. Myös monet ennestään tutut hahmot ovat mukana.

Toimintaa sopivasti tarjoilevassa elokuvassa Sami joutuu vauhdikkaisiin ja vaarallisiin tilanteisiin, mutta selvittää ongelmat ja pelastaa päivän tuttuun, rauhallisen varmaan tyyliinsä. Jännittävät tilanteet siis selviävät melko nopeasti parhain päin ja katsoja voi luottaa Samin ammattitaitoon.

Vastakkainasettelu omahyväisen elokuvatähden kanssa osoittaa, että nöyrällä asenteella ja hyvällä työmoraalilla pääse pidemmälle kuin juonimalla ja kukkoilemalla. Myös paloturvallisuuden ja sääntöjen noudattamisen tärkeydestä muistutetaan. Sami korostaa huolellisuutta ja turvallisuutta eikä kannata turhaa riskinottoa ja uhkarohkeutta. Vaikka varsinaiset sankarit miehiä ovatkin, Samin työtovereina nähdään myös naisia, jotka esitetään työssään etevinä ja rohkeina.

Keskustelun tueksi

  • Miksi Toni Isoleka haluasi Samin elokuvaansa?
  • Miksi Sami lähti vastentahtoisesti elokuvaprojektiin mukaan? Miksi Sami ei halunnut olla netti- eikä leffatähti? Miten hän suhtautui julkisuuteen?
  • Millainen hahmo Timi Kroppa oli? Miksi hän ei halunnut Samin olevan päätähti?
  • Miltä elokuvan tekeminen näytti? Vastaako kuvaus elokuvan tekemisen todellisuutta?
  • Oliko Palomies Sami: toimintatähti -elokuvassa tapahtumia tai hahmoja jotka muistuttavat muita näkemiäsi elokuvia?
  • Millainen sivusto Ponttipantin nettiplaneetta -sivusto on? Mitä kaikkea sivuston tekemiseen elokuvan mukaan kuuluu? Millaista sisältöä Saara ja Mandi sivustolleen kuvaavat? Miksi?

 

Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Palomies Sami: Toimintatähti!

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Palomies Sami: Toimintatähti!

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024