‹ Takaisin

Pan

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Peter (Levi Miller) on ilkikurinen 12 -vuotias poika, joka on aina kapinoimassa. Karu lontoolainen orpokoti, jossa hän on asunut koko elämänsä, ei kuitenkaan ole paras paikka kepposille. Eräänä ihmeellisenä yönä Peter kiidätetään pois orpokodista, kauas fantasiamaailmaan nimeltä Mikä-Mikä-Maa, joka on täynnä merirosvoja, sotureita ja keijuja. Siellä hän päätyy uskomattomiin seikkailuihin ja taistelee henkensä edestä saadakseen jäädä taianomaiseen maailmaan. Yhdessä soturi Tiikerililjan (Rooney Mara) ja uuden ystävänsä Koukun (Garret Hedlund) kanssa Peterin täytyy kukistaa armoton merirosvo Mustaparta (Hugh Jackman) pelastaakseen Mikä-Mikä-Maan ja selvittääkseen oma todellinen kohtalonsa – hänestä on tuleva sankari nimeltä Peter Pan. Lähde: Filmikamari.

Tietoa kasvattajalle

Pan on vauhdikas ja erittäin visuaalinen satuseikkailu, jossa sankariksi nousee nuori orpopoika Peter. Tarina osoittaa, että heikoistakin lähtökohdista voi ponnistaa sankariksi, jos vain uskoo oikeudenmukaisuuden voittavan – ja hieman myös ihmeisiinkin. Elokuvan tärkeimpinä teemoina ovat juuri ystävyys, toisten auttaminen ja hyvyyteen sekä oikeudenmukaisuuteen uskominen.

Vastassaan tarinan sankareilla on pahan merirosvo Mustaparran joukkio, jonka pyrkimyksenä on orjuuttaa nuoret orpopojat keijupölykaivoksilleen ja samalla tuhota kaikki keijut. Elokuvassa taistellaan paljon, ja kuoleman läheisyys on jatkuvasti läsnä. Vaikka sitä ei suoranaisesti elokuvassa näytetäkään, siitä puhutaan paljon ja ihmisiä uhataan kuolemalla.

Elokuvan toiminta on seikkailuelokuvalle tyypillisen vauhdikasta, visuaalisesti näyttävää ja fantasiapainotteista lentävine laivoineen ja keijumaailmoineen. Kerronnaltaan Pan on perinteisen satumainen ja nuorelle yleisölle suunnattuna suoraviivainen, eikä siinä ole tapahtumien ymmärtämistä hankaloittavia juonenkäänteitä.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa monet aikuiset paljastuvat valehtelijoiksi. Pitäisikö sinun mielestäsi aikuisten puhua aina totta? Vai onko pieni valhe paikallaan esimerkiksi lapsen suojelemiseksi vaikkapa vain pahalta mieleltä?
  • Vanhoista Peter Pan -tarinoista tiedämme, että Peter ja kapteeni Koukku ovat keskenään vihamiehiä. Tässä elokuvassa he kuitenkin ovat ystäviä. Mikä voisi olla sellainen tilanne, joka saa parhaat ystävykset kääntymään toisiaan vastaan? Muuttumaan ystävistä vihamiehiksi?
  • Peter ja hänen ystävänsä varttuvat orpokodissa. Keskustelkaa, millaista olisi kasvaa orpona, ilman omia vanhempia?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Pan

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Pan

Plääh!

"Miksi Kapteeni Koukku on muutettu kiltiksi?"
Olivia

Arvioijan ikä: 27

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 14© Koulukino 2024