‹ Takaisin

Pelle Hermanni ja hypnotisoija

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenhyviä roolimallejalämminhenkinenoptimistinen

Elokuvan synopsis

Sirkus Hepokatin väki päättää järjestää Pelle Hermannille suuret yllätysjuhlat, mutta kukaan ei tunnu tietävän, milloin Hermannin syntymäpäivä oikein on. Hänelle kun ei ole koskaan järjestetty syntymäpäiviä! Samaan aikaan kilpailevan sirkuksen häikäilemätön johtaja, tirehtööri Tilpehööri, havittelee Pelle Hermannia oman sirkuksensa vetonaulaksi. Keinoja kaihtamatta. Pian Hepokatissa alkaa tapahtua toinen toistaan kummallisempia asioita ja epäilykset kohdistuvat Pelle Hermanniin. (Lähde: Finnkino muk.)

Tietoa kasvattajalle

Pelle Hermanni ja hypnotisoija on lämminhenkinen ja turvallinen elokuva. Se sopii hyvin perheen pienimmilekin. Ehkä elokuvan pahis eli tirehtööri Tilpehööri saattaa olla aivan pienimmistä lapsista hieman jännittävä tyyppi voimakkaine ilmeineen, mutta kovin jännittäviä kohtauksia elokuvassa ei löydy. Muutamat jännittävät tilanteet ratkeavat nopeasti, eikä elokuvassa ole pitkäkestoista jännitystä. Pääpahis saa optimistisessa elokuvassa ansionsa mukaan ja joutuu lopulta vastuuseen pahoista teoistaan. Hyvä ja paha ovat elokuvassa selkeästi erotettu ja onnellinen loppu on taattu. 

Elokuvassa ei ole väkivaltaa, vaan tilanteet ratkeavat päähenkilöiden neuvokkuuden avulla. Tilpehöörin ilkityötkin on kuvattu enemmän koomisesti kuin pelottavasti. Henkilögalleria tarjoaa samastumisen kohteita lapsille sekä monenkirjavan kokoelman sirkuksen erikoislaatuisia tyyppejä. 

Elokuvan tempo on rauhallinen ja rakenne pääosin selkeä, vaikka siinä muutamia takaumia onkin. Huumori on elokuvan päähenkilö Hermannin lailla leppoisaa ja koostuu pääasiassa kevyistä puujalkavitseistä sekä tilannekomiikasta. 

Keskustelun tueksi

  • Mikä kohta elokuvasta jäi mieleesi? Oliko kohta hauska, jännittävä, surullinen vai jotain muuta?
  • Pelle Hermanni ei ollut koskaan viettänyt syntymäpäiväänsä. Osaatko kuvitella sellaisen tilanteen, jossa voisi käydä niin, ettei ihminen tiedä syntymäpäiväänsä? Tai että syntymäpäivää ei ole koskaan juhlittu?
  • Tilpehöörin sirkuksen kyläläiset elivät köyhyydessä. Mistä se johtui?
  • Jos sinä olisit töissä sirkuksessa, mitä haluaisit tehdä siellä?
Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Pelle Hermanni ja hypnotisoija

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Pelle Hermanni ja hypnotisoija

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024