‹ Takaisin

Pelle Hermanni

4-6
7-9
10-12
13-15
lämminhenkinenturvallinen

Elokuvan synopsis

Simo Ojasen aikoinaan käsikirjoittama, sydämellinen hahmo seikkaili Ylen Pikku Kakkosessa vuosina 1978-1988. Useamman sukupolven suursuosikki astuu nyt elokuvan myötä 2020-luvulle suurilla klovnin kengillään, valmiina valloittamaan uudet areenat.

Pelle Hermanni lähtee etsimään isäänsä, jota ei ole nähnyt sen jälkeen kun tämä lähti mittaamaan maapalloa jaloillaan. Perään karkaa salaa Taikuri Maxin poika, kymmenvuotias Roni. Tästä alkaa riemastuttava seikkailu täynnä taikuutta, hullunkurisia käänteitä ja värikästä sirkuselämää, elokuva uuden sukupolven lapsille ja nostalgian nälkäisille aikuisille.

Elokuva on vauhdikas ja hyväntahtoinen tarina, joka sopii kaikenikäisille, teemanaan toisista välittäminen ja ystävyys. (Lähde: Aurora Studios)

Tietoa kasvattajalle

Pelle Hermannin elokuva lähtee liikkeelle sirkuksen kiehtovasta maailmasta, mutta oman isän etsiminen kuljettaa perinteisen tarinan nostalgiseen pikkukaupungin miljööseen.  

Turvallisesti ja rauhallisesti etenevässä Pelle Hermannissa ei ole pelottavia kohtauksia. Sen sijaan iäkäs, pohdiskeleva ja rauhallinen pelle joutuu väärinkäsitysten vuoksi käymään läpi ikävän ja hylätyksi tulemisen tunteita ennen kuin kaikki loppuu onnellisesti ja parhain päin. Hermanni ei ole nähnyt isäänsä vuosikausiin, ja jossain vaiheessa hän on myös epävarma siitä, rakastaako ja välittääkö isä edelleen. 

Elokuvan reippaina ja osaavina lapsihahmoina häärivät kilpailevien taikureiden pellavapäiset lapset Roni ja Mona. Lapset näyttävät aikuisille esimerkkiä järkevässä käytöksessä ja riitojen sopimisessa.  

Keskustelun tueksi

  • Kuka oli mielestäsi elokuvan hauskin hahmo? Entä mikä oli mielestäsi elokuvan hauskin kohta?  
  • Millaisia perheitä elokuvassa on? Millainen perhe sinulla on? 
  • Elokuvassa nähdään takauma eli tarinassa mennään hetkeksi ajassa taaksepäin, kun Hermanni muistelee lapsuuttaan. Millainen Hermanni oli lapsena? Millainen arvelet hänen olleen vauvana? 
  • Mikä sirkus oikeastaan on? Oletko joskus ollut sirkuksessa? Miten selittäisit sirkuksen ihmiselle, joka ei ole koskaan kuullut sirkuksesta? 
  • Onko Pelle Hermanni aikuinen? Mistä sen tietää? 
  • Miten Pelle Hermanni ilmaisee erilaisia tunteita? Millainen Hermanni on surullisena? Entä millainen Hermanni on, kun hän innostuu? Miltä sinä näytät, kun tunnet surua? Miltä sinä näytät, kun innostut jostakin? 
  • Ronin äiti on sirkuksen ilma-akrobaatti, jolla on tapana mennä hauskasti sekaisin sanoissaan. Huomasitko, mitä hän sanoi väärin tai hassusti? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Pelle Hermanni

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Pelle Hermanni

Rakastan tätä elokuvaa.

"Tosi kiva leffa. Tykkään siitä. Jaksaa naurattaa enemmän minua. Jee. Kannattaa katsoa."
Maria

Arvioijan ikä: 33

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5© Koulukino 2024