‹ Takaisin

Perhe Addams 2

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenintertekstuaalinenmielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Vahvistaakseen perheenjäsenten välistä sidettä, Addamsin hirviöperhe ahtautuu kauhistuttavaan asuntoautoonsa ja lähtee tien päälle yhteiselle, kurjalle perhelomalle. Halki Amerikan vievällä seikkailullaan he vierailevat tunnetuissa nähtävyyskohteissa ja törmäävät ikoniseen Se-serkkuunsa sekä epäilyttävään keksijäneroon.

Lähde: Finnkino (mukaellen)

Tietoa kasvattajalle

Perhe Addams 2 on sympaattinen hirviöelokuva, joka tarjoaa katsojalle iästä riippumatta hauskaa hirviöhuumoria. Pienimmille katsojille omalaatuinen hirviöjengi on jo itsessään hauskaa seurattavaa, mutta vanhemmat katsojat pystyvät lisäksi ammentamaan elokuvan intertekstuaalisesta puolesta ja tutuista kauhuelementeistä.

Elokuvan sisältö koostuu pääasiassa hirviöporukan koomisesta toilailusta. Addamsien mielikuvituksekkaassa maailmassa kaikki kummallinen on mahdollista, eikä vauhdikkaassa animaatiossa noudateta mitään luonnon- tai fysiikan lakeja.

Sekoilun alta löytyy kuitenkin myös isompia teemoja: keskeisenä teemana on lapsen vääjäämätön erkaantuminen vanhemmistaan. Vanhempien ei ole aina helppo kohdata lapsensa tarvetta itsenäistyä – eivätkä Morticia ja Gomez Addams poikkea tavallisista vanhemmista tässä suhteessa. Ulkopuolisuuden tunne on tuttu kokemus varmasti jokaiselle lapselle, ja esimurrosikäinen Wednesday Addams tarjoaa siinä mielessä hyvän samastumisen kohteen.

Vaikka elokuva on täynnä kauhuviihteestä tuttuja stereotypioita ja kliseitä, se onnistuu myös olemaan monimuotoinen omalla tavallaan. Addamsin perheessä kaikki ovat omalaatuisia ja erilaisia tyyppejä. Kaikilla hirviöillä on oma tärkeä roolinsa juuri omana itsenään ja Addamsin perhe voi pärjätä vain, jos koko perhe puhaltaa yhdessä yhteen hiileen. Perhe on palapeli, joka koostuu uniikeista paloista – ja jokaista palaa tarvitaan, elokuva muistuttaa.

Vaikka tarina sijoittuu kauhun ja hirviöiden maailmaan, on se kuitenkin turvallinen katsottava. Ikärajajouston puitteissa sitä voi seurata pienempikin katsoja vanhemman seurassa, varsinkin jos vampyyrit ja muut hirviöt ovat entuudestaan tuttuja aiheita. Hirviöt eivät ole pelottavia, eikä elokuva sisällä pitkäkestoista jännitystä. Elokuva etenee suhteellisen suoraviivaisesti ja tarina on helposti hahmotettava myös pienemmille. Hankalia rakenteita ei ole, mutta tempo on hetkittäin varsin nopea.

Keskustelun tueksi

  • Perhe Addams perustuu erilaisiin kauhuhahmoihin. Onko elokuvassa mielestäsi pelottavia kohtia tai hahmoja? Mikä tekee hirviöhahmoista vähemmän pelottavia?
  • Millainen Addamsien perhe on? Mitkä ovat perheen vahvuudet? Millaisia vahvuuksia sinun perheelläsi on?
Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Perhe Addams 2

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Perhe Addams 2

"Elokuva oli hyvä ja hauska eikä yhtään pelottava. Siinä oli tosi hyvät musiikit. Paras kohta oli kun Wednesday pelotteli toista tyttöä lukemalla tämän ajatukset."

Arvioijan ikä: 8

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6© Koulukino 2024