‹ Takaisin

Perhe Addams

4-6
7-9
10-12
13-15
intertekstuaalinenmielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Rakastettu Perhe Addams on halloweenin hullunkurisin joukko. He palaavat suurelle kankaalle koko perheen animoituna komediana. Hauska ja omituinen Perhe Addams määrittelee hyvän naapuruuden uudelleen. (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Charles Addamsin luoma The Addams Family on tuttu sarjakuvista, tv-sarjoissa, elokuvista ja videopeleistä. Tuore elokuva tuo hirviöperheen nykypäivään.

Elokuvassa käsitellään erilaisuutta, ei pelkästään Addamsin perheen erilaisuutta suhteessa muihin ihmisiin, vaan myös sitä, miten jokainen meistä on erilainen kuin toinen. Kaikilla on omat ominaisuutensa ja omituisuutensa, joskus niitä on hankala yhdistää perheen asettamiin odotuksiin. Ystävyys kuitenkin onnistuu keskenään erilaisiltakin, kunhan jokainen hyväksytään sellaisena kuin on.

Elokuva on omalla tavallaan lämminhenkinen, mutta Addamsin perheen tyyliin kuuluu olennaisena osana kauhukuvastolla leikittely. Huumoria on paljon ja se on mustaa. Elokuvassa onkin vauhtia ja väkivaltaa, joskaan ketään ei oikeasti satu.

Nuorimpien katsojien kohdalla vanhempi voi ennen elokuvan katsomista harkita, hyötyisikö oma lapsi Addamsien tarinaan tutustumisesta ensin vaikkapa trailerin muodossa. Näin hirviöt, kuolemalla vitsailu ja kirvesten heittely muita päin huumorimielessä eivät tule aihetta tuntemattomalle yllätyksenä.

Keskustelun tueksi

  • Miksi luulet masurkan olleen Gomezille niin tärkeä ja miksi se ei kiinnostanut Pugsleyta? Miten tilanne ratkesi?
  • Millaisia perinteitä teidän perheessänne on?
  • Miksi Morticia ei halunnut lasten lähtevän talosta, entä minkä takia Wednesday silti halusi tavalliseen kouluun? Kumpi oli oikeassa, miksi?
  • Minkälainen vaikutus kyläyhteisön nettipalstalla oli ihmisten mielipiteeseen Addamseista?
  • Mitä hyviä ja huonoja puolia netissä toimivalla asuinalueen ”puskaradiolla” voi olla?
  • Millaista elokuvan huumori mielestäsi on ja miten se eroaa muiden näkemiesi elokuvien huumorista?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Perhe Addams

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Perhe Addams

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024