‹ Takaisin

Perhereissu

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Kun vanhemmat eivät osaa olla ihmisiksi, pitää lasten puuttua asiaan. Maria ja Aste ovat iloisia ja elämänmyönteisia tyttöjä, joilla on ihanat vahemmat ja onnellinen perhe. Sattumien kautta vanhemmat vain päätyvät kuitenkin suunnittelemaan eroa, ja perheen isä muuttaa pieneen yksiöön joka muuttuu jo viikossa pahimmaksikin sikolätiksi. Kumpikin vanhemmista päätyy samana iltana samaan ravintolaan treffeille uusien kumppaniehdokkaiden kanssa, ja tytöt punovat suunnitelman jolla pyrkivät saattamaan perheen takaisin yhteen vielä samana iltana… (Lähde: Kuusan Kino Ky)

Tietoa kasvattajalle

Tubettajina tunnetut siskokset Elina ja Sofia esittävät topakoita lapsia vanhempien parisuhdesotkua selvittelevässä, tubevideota muistuttavassa draamakomediassa. 

Perheessä tuskaillaan tärkeysjärjestyksen kanssa: oma aika ja rakkaat harrastukset ovat tärkeitä asioita, mutta niin ovat myös perheen kanssa vietetyt yhteiset hetket. Äidin ja isän kommunikaatiotaidot ovat niin pahasti hukassa, että kun isä kerrankin yrittää muistaa äitiä kukkapuskalla, on seurauksena asumusero.  

Välillä mennään ratsastusleirille, tehdään voimistelutemppuja takapihan trampoliinilla, ajellaan Porschella tai tavataan perheterapeuttia. Lopulta vanhemmat etsiytyvät treffeille uusien tuttavuuksien kanssa, ja tytöt päättävät pelastaa vanhempien avioliiton sabotoimalla treffi-illat. Huoli vanhempien riitelystä ja suru mahdollisesta erosta saa lapset puuttumaan asioihin, jotka eivät lainkaan kuulu heille. Suru kääntyy kuitenkin lopulta iloksi. 

Keskustelun tueksi

  • Sekä aikuiset että lapset toimivat elokuvassa hölmösti. Millaisia neuvoja antaisit elokuvan äidille ja isälle? Entä elokuvan lapsille? 
  • Elokuvan tarinassa lapset Maria ja Aste käyvät perheterapiassa, jossa aikuinen juttelee heidän kanssaan vanhempien eroon liittyvistä tunteista. Perheterapiassa voi käydä koko perhe tai vain osa perheestä. Mitä hyötyä perheterapiasta voi olla? Mitä hyötyä siitä oli elokuvan lapsille? 
  • Millainen perhe elokuvan päähenkilöillä on? Millainen heidän kotinsa on? Millaisia harrastuksia heillä on? Mitä yhteistä sinulla on heidän kanssaan? Entä mitkä asiat ovat eri tavalla sinun elämässäsi? 
  • Onko tässä elokuvassa pahiksia tai sankareita?
  • Elokuvan sponsorirahoitus näkyy tuotesijoitteluna. Mitä tuotemerkkejä, yrityksiä tai vaikkapa ketjuravintoloita huomasit elokuvassa? 
  • Oletko katsonut Elina Sofia –kanavan videoita YouTubessa? Miksi arvelet, että Elinan ja Sofian videot ovat suosittuja?  
  • Millä tavalla Perhereissu-elokuva eroaa tubevideoista? Entä miten se eroaa muista näkemistäsi elokuvista?  
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Perhereissu

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Perhereissu

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024