‹ Takaisin

Pertsa ja Kilu - Faaraon sormus

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenhyviä roolimallejaonnistumisen kokemuksia

Elokuvan synopsis

Ystävyys, rohkeus ja kekseliäisyys joutuvat jälleen koetukselle, kun Pertsa, Kilu ja Pirkko heittäytyvät kaikkien aikojen seikkailuun ratkaistakseen vanhan kartan mysteerin. Lennokkaalle löytöretkelle liittyvät myös kaksostytöt Vappu ja Kerttu, ja jännitystä luo viekkaan rikollisen Annabella Pehkon hyppääminen salamatkustajana kyytiin. Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus on riemastuttava, jännittävä ja koskettava seikkailuelokuva, joka vie sankarimme kohti kansainvälisiä seikkailuja ulkomaille asti. Matka sisältää vauhdikkaita käänteitä ja samalla pysähdytään pohtimaan, miksi meidän kaikkien pitää eräänä päivänä jättää lapsuus ja hypätä aikuisuuden maailmaan. (Lähde: Nelonen Media)

Tietoa kasvattajalle

Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus on hyvällä tavalla vanhanaikainen lasten seikkailuelokuva. Elokuvasta välittyy lämminhenkinen tunnelma ja se on turvallinen pienillekin katsojille. Jännittäviä kohtauksia ei juuri ole, pelottavista puhumattakaan. Pahikset ovat ennemmin pöhköjä kuin pelottavia, ja elokuvan yleistunnelma on mukava ja humoristinen. 

Pertsan ja Kilun yritteliäs kaveriporukka seikkailee positiivisessa hengessä maalla, merellä ja ilmassa. Ilahduttavasti tyttöjen panos on seikkailussa suuri. Esimerkiksi pienet mutta välkyt kaksostytöt auttavat porukan pinteestä kerran jos toisenkin. Toki elokuvan henkilöhahmot ovat kohtalaisen stereotyyppisiä, mutta tarjoavat kuitenkin hyviä samaistumisen kohteita yleisölleen. Elokuvan lapset ovat luonnollisesti neuvokkaita ja reippaita – ja aina pikkasen fiksumpia kuin aikuiset. Elokuvan aikuishahmot toimivatkin lähinnä statisteina tai jopa koomisina sivuhenkilöinä, kun lapset ovat keskiössä.

Elokuvan tempo on rauhallinen. Suoraviivaista tarinaa on myös perheen pienempien helppo seurata. Elokuvassa ei ole juurikaan väkivaltaa, eikä lapsiin kohdistu vakavaa uhkaa, vaikka he tempautuvat välillä vaarallisiinkin seikkailuihin kaukana kotoa ja omasta perheestä. Väkevimmät hetket ratkeavat hyvin nopeasti, usein samassa kohtauksessa.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa ollaan Faaraon sormuksen jäljillä. Mitä osaat kertoa faaraoista ja heidän muinaisesta maailmastaan?
  • Millaisia syitä tarinan hahmoilla on sormuksen etsimiseen? Kuka sinun mielestäsi ansaitsisi löytää Faaraon sormuksen?
  • Kuka on lempihahmosi elokuvassa ja miksi?
  • Mitä yhteistä elokuvan eri hahmoilla on? Entä millä tavalla he ovat erilaisia?
  • Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus on saanut hahmonsa, innoituksensa ja jotkin juonenkäänteensä Väinö Riikkilän (1906-1969) seikkailukirjoista. Oletko lukenut Pertsa ja Kilu -kirjoja? Voit tutustua kirjoihin esimerkiksi Kirjasammossa tai Kunnari-lukudiplomissa.
  • Elokuva alkaa takaumalla eli ajassa siirrytään hetkeksi taaksepäin. Sijoittuuko elokuvan tarina muuten mielestäsi nykypäivään? Mistä sen voi päätellä?
  • Alkuperäiset Pertsan ja Kilun seikkailut on kirjoitettu noin 70 vuotta sitten. Oliko lasten elämä silloin erilaista?

 

Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Pertsa ja Kilu - Faaraon sormus

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Pertsa ja Kilu - Faaraon sormus

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024