‹ Takaisin

Pete ja lohikäärme Elliott

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Vuosien ajan vanha puunveistäjä Meacham on ilahduttanut paikallisia lapsia tarinoillaan hurjasta lohikäärmeestä, joka elää Yhdysvaltain luoteisrannikon metsien kätköissä. Meachamin omalle tyttärelle Gracelle, joka toimii metsänvartijana, nämä tarinat ovat pelkkiä tarinoita… kunnes hän kohtaa Peten. Pete on salaperäinen, 10-vuotias poika, jolla ei ole perhettä eikä kotia ja joka väittää elävänsä metsässä ison, vihreän Elliott-lohikäärmeen kanssa. Lisäksi Peten kuvausten perusteella Elliott vaikuttaa hyvin samanlaiselta kuin Meachamin tarinoiden lohikäärme. Apunaan Natalie, 11-vuotias tyttö, jonka isä Jack omistaa paikallisen sahan, Grace ryhtyy selvittämään, mistä Pete on tullut, minne hän kuuluu ja mikä on totuus tarinoiden lohikäärmeestä. (Lähde: The Walt Disney Company Nordic)

Tietoa kasvattajalle

Elokuva käsittelee Pete-pojan ja Elliott-lohikäärmeen ystävyyden kautta menettämistä ja perhesuhteita. Tarinan viesti on, ettei kiintymykseen tarvita välttämättä biologista suhdetta. Yksikin välittävä läheinen, olkoon se sitten vaikka lohikäärme, voi tuoda turvaa vaikealla hetkellä. Uusperheen hyvä arki esitetään myönteisesti, eikä “erilaista” perhettä alleviivata.

Pitkälti metsässä tapahtuva elokuva herättää pohtimaan ihmisen suhdetta luontoon ja eläimiin. Tarinan hahmoilla on erilaiset näkemykset siitä, miten ympäristöä ja luontokappaleita tulee kohdella. Osa henkilöistä on luontoa kunnioittavia, osa haluaa pääasiassa hyötyä luonnosta.

Sadun maailmaan on helppo tempautua, ja tarina etenee helposti ymmärrettävästi. Tunteikkaan elokuvan sävy on lämmin ja optimistinen, mutta siihen mahtuu muutamia voimakkaita, surullisia kohtauksia, jotka saattavat jännittää herkkiä katsojia; esimerkiksi elokuvan alussa Pete menettää vanhempansa ja jää yksin metsään.

Keskustelun tueksi

Varoitus: sisältää juonipaljastuksia!

  • Onko elokuvan satuun helppo uskoa? Miksi on tai miksi ei ole?
  • Millaisia tunteita elokuva sinussa herätti? Oliko elokuvassa eniten surullisia, hauskoja vai jännittäviä kohtia?
  • Missä ja kenen kanssa Peten olisi mielestäsi paras asua? Miksi?
  • Meacham-isä ja Grace-tytär keskustelevat siitä, voiko jokin asia olla olemassa, vaikka sitä ei näe. Mitä mieltä sinä olet?
  • Leikkisä, koiramainen Elliott-lohikäärme on villi olento, jolla on kuitenkin inhimillinen kyky ymmärtää asioiden syitä ja seurauksia. Pete on viettänyt yli puolet elämästään luonnossa, joten kaupunki tuntuu hänestä vieraalta. Millaisia eroja ja yhtäläisyyksiä ihmisillä ja eläimillä on?
  • Miksi Gavin haluaa vangita Elliotin? Miten hän olisi halunnut hyötyä lohikäärmeestä? Miksi ihmiset voivat haluta esimerkiksi nähdä eksoottisia eläimiä eläintarhassa tai metsästää harvinaisia, jopa uhanalaisia eläimiä?
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Pete ja lohikäärme Elliott

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Pete ja lohikäärme Elliott

"Ei alle 7-vuotiaille, eikä myöskään kovin herkille lapsille vaikka olisi vähän isompikin. Elokuva ei ole mitenkään liian pelottava, mutta surullisia kohtauksia on paljon! Muuten kyllä hieno satuelokuva."

Arvioijan ikä: 29

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7

"Vaikuttava elokuva. Jännittäviä kohtauksia. Surettavia kohtauksia. Mukaan tempaiseva juoni. "

Arvioijan ikä: 9

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10© Koulukino 2024