‹ Takaisin

Petteri Kaniini: Kani karkuteillä

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Petteri Kaniini, kujeileva ja seikkailuja rakastava sankari palaa uudessa elokuvassa Petteri Kaniini: Kani karkuteillä. Bea, Thomas ja kanit muodostavat ihanan eriskummallisen perheen, jossa Petteri ei yrityksistään huolimatta pääse vekkulimaisesta maineestaan eroon. Päätyessään seikkailuillaan puutarhan ulkopuolelle Petteri löytää itsensä maailmasta, jossa kujeilua arvostetaan. Mutta hänen perheensä joutuessa vaaraan häntä etsiessään Petterin on päätettävä, millainen kani hän haluaa olla. (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Edellisessä Petteri Kaniini –elokuvassa (2018) Petterin ja herra Vänskän suhteettoman suuri naapurisota päättyi kuin päättyikin rauhaan, kiitos Bean, joka osaa käsitellä Vänskää ja huolehtii myös siitä, että kulmakunnan kaniineilla riittää tilaa ja tuoretta ruokaa.  

Läheiseen kaupunkiin kohdistuvalla päiväretkellä Petteri tutustuu paikallisiin pikkurikollisiin ja alkaa pohtia omia arvojaan. Elokuva muistuttaa siitä, millainen vaikutus toisten sanoilla ja asenteilla voi olla varsinkin lapseen tai nuoreen. Petteri saa jatkuvasti kuulla olevansa tuhma kiusankappale, joten hän alkaa itsekin vähitellen uskoa siihen. 

Tärkeintä elokuvassa on kuitenkin vauhdikas toilailu, joka toteutetaan usein yliampuvaa, koomista slapstick-väkivaltaa säästämättä. Opetus anteeksi pyytämisestä tulee vasta tarinan lopussa, mutta se on esitetty selkeästi ja ilman ironiaa. 

Kanien ihmisystävä Bea on kirjoittanut Petterin ja tämän eläinystävien seikkailuista herttaisen kirjan, josta eräs ahne kustantamo kiinnostuu. Tästä kehkeytyy sivujuoni, jossa pohditaan lastenkirjallisuuden kaupallistumista ja tarinoiden tuotteistamista. Aihe koskettaa myös Petteri Kaniini: Kani karkuteillä -elokuvaa, onhan Beatrix Potterin eläinsatuihin perustuva Petteri-hahmo selkeästi kokenut muodonmuutoksen matkalla valkokankaalle. 

Keskustelun tueksi

  • Mikä oli elokuvan hauskin kohta ja miksi? Millaista huumoria elokuvassa oli? 
  • Miksi ihmisillä on lemmikkejä? Miten lemmikkejä kuuluu kohdella? Millaiselta lemmikin elämä vaikutti, kun Petteri ja Topias joutuivat lemmikeiksi uuteen kotiin? Entä eroaako lemmikin elämä muiden eläinten elämästä? Miten ja miksi? 
  • Miten Petteri ja Vänskä lopulta pääsivät sopuun?  
  • Elokuvassa Bean kirjoista haluttiin tehdä räväkämpiä. Miksi?  
  • Monet elokuvat perustuvat kirjoihin. Miksi arvelet, että monista kirjoista halutaan tehdä elokuvaversio?  Oletko lukenut kirjoja, joista on tehty elokuva? Oletko lukenut alkuperäisiä Petteri Kaniini –tarinoita? Mitä samaa uusissa Petteri Kaniini –elokuvissa on, entä mikä on erilaista? 
  • Elokuvassa Bean kirjoista ideoidaan myös erilaisia oheistuotteita kuten leluja, astioita ja vaatteita. Miksi? Onko sinulla esimerkiksi johonkin kirjaan, peliin tai elokuvaan liittyviä esineitä? Miksi? 
  • Millaisia ennakkoluuloja elokuvan eri hahmoilla oli Petteriä kohtaan? Mitä Petteri olisi voinut tehdä muuttaakseen näitä oletuksia? Entä mitä elokuvan hahmot olisivat voineet tehdä muuttaakseen omia ennakkoluulojaan? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Petteri Kaniini: Kani karkuteillä

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Petteri Kaniini: Kani karkuteillä

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024