‹ Takaisin

Petteri Kaniini

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenintertekstuaalinenympäristötietoinen

Elokuvan synopsis

Petteri Kaniini, kujeileva ja seikkailuja rakastava sankari, joka on vanginnut lukijoiden mielikuvitukset jo sukupolvien ajan, pääsee nyt pääosaan omassa riehakkaassa, tähän päivään tuodussa komediassaan, jossa on asennetta. Elokuvassa Petterin kisailu herra Vänskän (Domhnall Gleeson) kanssa paisuu uusiin mittoihin heidän kamppaillessaan lähistöllä asuvan sydämellisen ja eläinrakkaan neitosen (Rose Byrne) suosiosta. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Elokuva pohjautuu Beatrix Potterin rakastettuihin eläinhahmoihin, mutta se poikkeaa selkeästi Petteri Kaniini -kirjojen ja -lastenanimaation herttaisesta tyylistä. Tarina on tuotu nykyaikaan, ja toimintaa on lisätty rutkasti.

Tarinan päähenkilö on huimapäinen Petteri, joka vaaroja uhmaten johtaa kanikaverinsa tukkanuottaisille uuden ihmisnaapurinsa kanssa. Molemminpuolinen jekkujen tekeminen menee liian pitkälle eikä lopputulos ole kaunis. Tarinassa käsitelläänkin paitsi ihmisen ja luonnon rinnakkaiseloa myös mustasukkaisuutta, jakamista ja omien virheiden tunnustamista.

Elokuva on humoristinen ja vauhdikas. Se sisältää runsaasti niin sanottua sarjakuvaväkivaltaa. Ihmiset ja eläimet mäiskivät toisiaan niin liioitellusti, että se on tavallaan jo hauskaa. Mukana on kuitenkin myös kohtauksia, jotka eivät sovi herkimmille: yksi ihmishahmo kuolee sydänkohtaukseen, toiselle kanit aiheuttavat vaarallisen allergisen reaktion. Tarinassa myös kerrotaan Petterin isän kuolleen ja joutuneen piiraaseen ihmisten ruoaksi.

Vaikka Petteri Kaniini -animaatiosarja on kivaa katsottavaa myös pienille lapsille, on tämä elokuva selvästi suunnattu kouluikäisille ja sitä vanhemmille katsojille. Pienelle katsojalle haastavinta voi olla humoristisessa kontekstissa esitetty väkivalta varsinkin siksi, että Tuomas Vänskä ei ole tarinassa selkeästi pahis eikä Petteri yksioikoinen sankari.

Keskustelun tueksi

  • Onko Petteri Kaniini sinulle ennestään tuttu satuhahmo? Mitä mieltä olit elokuvasta? Millä tavoin se erosi aiemmin näkemistäsi tai kuulemistasi Petteri-tarinoista?
  • Tekivätkö kanit oikein hakiessaan ruokaa herra Vänskän puutarhasta? Miksi?
  • Miksi Petteri ei pitänyt siitä, että Bea ystävystyi Tuomaksen kanssa? Milloin olet itse ollut mustasukkainen? Millä tavoin hankalia tunteita voisi käsitellä ilman riitelyä?
  • Miten hyvin Petteri ja Tuomas mielestäsi hoitivat erimielisyytensä? Miten tilanne lopulta ratkesi?
  • Penna lähti aina mukaan Petterin suunnitelmiin. Oliko ratkaisu oikea? Oletko itse joutunut tilanteisiin, joissa ystävälle on vaikea sanoa ei?
  • Millä eri tavoin ihmiset voivat omassa arjessaan ottaa huomioon luonnon ja villieläimet?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Petteri Kaniini

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Petteri Kaniini

Hienosti tehty mutta turhan väkivaltainen

"Elokuva alkaa sillä että ilkeä Herra Vänskä kuolee ja se on eläinten mielestä hyvä juttu. Kuvaan astuu nuori Vänskä jonka kanssa eläimet käyvät hyvinkin väkivaltaisia riitoja joissa osapuolet voisivat helposti kuolla. Elokuva on hienosti tehty mutta en todellakaan suosittelisi alle 10v."
Linda

Arvioijan ikä: 37

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12

Kamala mutta viihdyttävä

"Nähtiin Petteri Kaniini ennakkonäytöksessä ja oli kyllä sairaan hauska mutta kyseenalainen, siis että onko todellakin hauskaa että saa haravasta naamaan jne. Eli en näyttäis päiväkoti-ikäisille."

Arvioijan ikä: 41

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6© Koulukino 2024