‹ Takaisin

Pihalla

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Teini-ikäinen Miku järjestää tuhoisat kotibileet, joiden seurauksena hänet pakotetaan viettämään loppukesä vanhempiensa kanssa mökillä. Vaikka mökkikesä ei alkuun maistukaan, saa loma nopeasti uuden käänteen kun Miku tapaa samanikäisen mökkinaapurinsa Eliaksen. Miku löytää lopulta itsensä myrskyn silmästä, sillä Elias pakottaa hänet käsittelemään tukahdutettua seksuaalisuuttaan samaan aikaan, kun Mikun vanhempien avioliitto on ajautumassa karille. Eliaksen omat perhe- ja suhdesekoilut purkautuvat arvaamattomalla käytöksellä, joka sekoittaa Mikun kesää entisestään. Mikun täytyy lopettaa muiden mielen mukaan toimiminen, jos hänen on määrä koskaan saada elämältä mitä hän haluaa. Tänä kesänä, Miku haluaa Eliaksen. (Lähde: Pirkanmaan elokuvakeskus)

Tietoa kasvattajalle

Draamakomedia kertoo nuoruuden etsikkovaiheesta. 17-vuotias Miku joutuu viettämään lomaa vanhempiensa kanssa mökillä käsistä riistäytyneiden kotibileiden jälkeen. Edessä on kesäihastus, seksuaalisen identiteetin selkiytyminen ja kaapista tulo.

Päähenkilö Miku on vilpitön tyyppi, joka ei yritä hyötyä toisista eikä halua satuttaa ketään. Elokuva suhtautuu lempeästi nuoren itsensä etsimiseen, mokailuun, tunneryöppyihin ja kasvukipuihin. Myös vanhemmilla ja muilla perheenjäsenillä on elokuvassa omat haasteensa. Eliaksen parikymppisellä isosiskolla on päihdeongelma. Nuoret viettävät elokuvassa melko paljon aikaa alkoholin parissa.

Lue Koulukinon TET-harjoittelija Taimin elokuva-arvio Kelaamon blogista! Tutustu elokuvan teemoihin myös Koulukinon oppimateriaalin avulla.

Keskustelun tueksi

  • Miten helppo lasten ja vanhempien on keskustella omista ajatuksistaan ja tunteistaan? Millaisissa tilanteissa se olisi erityisen tärkeää?
  • Millaisista asioista Elias joutuu ottamaan vastuuta tarinan mittaan? Millä tavoin hän joutuu huolehtimaan esimerkiksi äidistään? Millaisia tunteita se sinussa herättää?
  • Miten Mikun suhtautuminen omaan seksuaalisuuteen muuttuu elokuvan aikana?
  • Millaisiin asioihin Mikua painostetaan elokuvassa esimerkiksi kotibileiden aikana? Miten hänen kannattaisi mielestäsi toimia?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Pihalla

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Pihalla

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024