‹ Takaisin

Pikku korppi ja suuri kilpa-ajo

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Nele Moostin ja Annet Rudolphin lastenkirjoista tuttu Pikku Korppi Raitasukka tuhoaa vahingossa eläinten yhteisen ruokavaraston. Korvatakseen vahingon Pikku Korppi osallistuu ystäviensä kanssa metsän ympäri ajettavaan vauhdikkaaseen rallikilpailuun, jonka palkintorahojen turvin olisi varaa täyttää taas muonavarasto. Elokuva kertoo vahvan tarinan oman kutsumuksen löytämisestä, hyväksynnästä ja ryhmätyön tärkeydestä. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Pikku korppi ja suuri kilpa-ajo on perinteinen lasten animaatio, joka sopii teemojensa ja toteutuksensa puolesta erityisen hyvin päiväkoti-ikäisille. Elokuva heijastaa pienten lasten kokemusmaailmaa, jossa opetellaan hallitsemaan omia tarpeita ja toimimaan yhdessä toisten kanssa. Juonta on helppo seurata ja se toistaa monin tavoin viestiä hyvän yhteistyön tärkeydestä.

Pikku korppi ja suuri kilpa-ajo on turvallinen seikkailu. Vaikka siinä on muutamia jännittäviä kohtauksia, helpottavat ratkaisut tulevat nopeasti. Nokkelasti rakennettujen kulkuvälineiden yksityiskohdat naurattavat etenkin alle kouluikäisiä.

Keskustelun tueksi

  • Pikku korppi ei haluaisi osallistua yhteisiin töihin ja keksii kaikenlaisia keinoja vältellä niitä. Millaisia asioita sinun pitää tehdä kotona tai päiväkodissa/koulussa? Miten niistä voisi tehdä vielä hauskempia?
  • Autokilpailuun osallistuvat yrittävät aluksi voittaa toisensa millä tahansa keinolla. Mitkä keinot eivät ole reiluja? Millainen kilpailu on reilua ja miksi?
  • Elokuvan aikana kilpailijat oppivat tekemään asioita yhdessä, jopa kilpakumppaneiden kanssa. Miten se muuttaa kylän elämää ja tunnelmaa? Millaisissa asioissa sinun on helppo tehdä yhteistyötä muiden kanssa? Jos sinulla on kiistaa kavereiden tai aikuisten kanssa, miten riidat saadaan loppumaan?
  • Elokuvan hahmot ovat luonteiltaan erilaisia ja he ovat kiinnostuneita erilaisista asioista: lammas on arka, korppi vauhdikas, Rinaldo taiteellinen, Fanni taitava mekaanikko ja Eddie vahva. Millainen sinä olet? Millaiseksi haluaisit kasvaa?
  • Vaikka Pikku korppi ja suuri kilpa-ajo on lasten animaatio, se antaa mietinnän aihetta myös aikuisille; millaisia toiveita ja paineita asetamme lapsille? Kenen kokemusmaailmasta ne kumpuavat? Miten voisimme tukea lapsen omien toiveiden ja haaveiden toteutumista?
Kirjoittaja: Sonja / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Pikku korppi ja suuri kilpa-ajo

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Pikku korppi ja suuri kilpa-ajo

Kunnon menoa.

"Kuinka kulkea polkupyörällä ilman mitään apupyöriä?"
Maria

Arvioijan ikä: 30

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6

Hyvä.

"Vain alle 10-vuotiaiden suosikki."
Maria

Arvioijan ikä: 30

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8

Klassikko

"Ihan kiva, mutta alle 5-vuotias lapsi ei kertaakaan pääse liian pitkälle matkalle alkuunkaan. Tosi hieno leffa, mutta suosittelen sitä vain 5-9 vuotiaille vauhtiveikoille. I`m in love with this movie."
Maria

Arvioijan ikä: 30

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5© Koulukino 2024