‹ Takaisin

Pikku naisia

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustahyviä roolimallejasuosittelemme

Elokuvan synopsis

Ohjaaja-käsikirjoittaja Gerta Gerwig (Lady Bird) on tehnyt Pikku naisia -romaanista tulkintansa, joka pohjautuu kirjan ohella myös Louisa May Alcottin muihin teoksiin. Elokuvassa kirjailijan alter ego Jo March pohdiskelee fiktiivistä elämäänsä. Gerwigin versiossa Marchin sisarusten rakastettu tarina, jossa neljä nuorta naista ovat päättäneet elää elämäänsä omilla ehdoillaan, on sekä ajaton että ajankohtainen. Jo, Meg, Amy ja Beth Marchia esittävät Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh ja Eliza Scanlen. Timothée Chalamet esittää heidän naapuriansa Laurieta, Laura Dern Marmeeta ja Meryl Streep täti Marchia. (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Pikku naisia on historiallinen elokuva ja tarina itsenäisistä, nuorista naisista. Marchin perheen neljällä sisaruksella on monenlaisia tavoitteita ja unelmia, jotka saattavat olla keskenään erilaisia mutta silti yhtä arvokkaita.

Louisa May Alcottin (1832-1888) ikonisiin tyttökirjoihin perustuva elokuva on kasvukertomus, joka johdattelee pohtimaan käsitystä hyvästä elämästä. Marchin perheessä pidetään yhtä, ja sisaruus on yksi elokuvan keskeisistä voimista. Elokuvan aikana tytöt elävät sekä teini-ikää että aikuisuutta.

Alcottin alkuperäisteos sisältää monia opettavaisia kohtauksia ja moraalitarinoita. Myös uudessa filmatisoinnissa nähdään, kuinka Marchin perheen tytöt Meg, Jo, Beth ja Amy harjoittelevat mm. ahkeruutta, hyvän jakamista ja itsereflektiota. Aikatasojen välillä (toisinaan haastavastikin) hyppivä tarina korostaa elämän ilojen ja surujen luonnollista vuorottelua.

Keskustelun tueksi

  • Millaista maailmaa ja yhteiskuntaa 1800-luvun loppupuoliskolle sijoittuva tarina kuvaa? Miten maailma on muuttunut Pikku naisten ajoista? Ovatko jotkin asiat pysyneet samana?
  • Onko uudella Pikku naisia -filmatisoinnilla mielestäsi yksi tai useampi opetus tai sanoma?
  • Tarina kertoo neljästä sisaruksesta ja heidän melko tavallisesta arjestaan ja erilaisista elämänkohtaloistaan. Elokuvassa todetaan, että arkipäiväisistä aiheista voidaan tehdä merkityksellisiä kertomalla niistä tarinoita. Onko uusi Pikku naisia -filmatisointi mielestäsi tänä päivänä merkittävä tai tärkeä?
  • Romanttinen rakkaus näyttelee joidenkin Marchin sisarusten kohdalla suurempaa, joidenkin kohdalla pienempää tai olematonta roolia. Millainen merkitys romanttisella rakkaudella mielestäsi on elämässä?
  • Kuka on mielestäsi tarinan kiinnostavin hahmo? Miksi?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Pikku naisia

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Pikku naisia

Arvioijan ikä: 62

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 16

Arvioijan ikä: 36

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8© Koulukino 2024