‹ Takaisin

Pikku-Zlatan ja lempparieno

4-6
7-9
10-12
13-15
moninainentoista kunnioittavatunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

Ella pitää jalkapallosta. Hän pitää myös Tommysta, joka on hänen lempparieno ja ehdottomasti myös lemppari-ihminen. Ainoa, jonka kanssa hän sopii yhteen. He ovat samaa mieltä kaikesta. Ella, eli Pikku-Zlatan, järkkää itselleen unelmaviikon Tommyn luona, kun hänen vanhempansa ovat matkalla. Nyt he voivat keksiä kaikenlaista hauskaa kahdestaan! Unelmaviikko jää kuitenkin lyhyeksi, kun Steve, Tommyn uusi poikaystävä, ilmestyy ovelle. Mustasukkaisuus valtaa Ellan ja hän tekee kaikkensa päästäkseen eroon häiriköstä. Ella saa odottamatonta apua luokkakaveriltaan Otolta, joka toivoo, että hänkin jonain päivänä löytäisi ikioman bestiksen.

Pikku-Zlatan ja lempparieno on ruotsalainen perhe-elokuva, joka perustuu Pija Lindenbaumin suosittuun lastenkirjaan, joka on suomeksi julkaistu nimellä Pikku-Litti ja lempparieno. Lindenbaumin nokkela huumori ja lämpö toimivat loistavasti myös elokuvana! (Lähde: Oy Kinoscreen Illusion Ltd)

Tietoa kasvattajalle

Jalkapallofani Ella, lempinimeltään Pikku-Zlatan, lyöttäytyy vanhempien etelänloman ajaksi enonsa seuraan. Tommy-eno on lapselle tärkeä ja turvallinen aikuinen ja lisäksi Ellan ehdoton suosikki kaikista ihmisistä.  

Kun Tommyn poikaystävä Steve ilmaantuu paikalle, Ella joutuu jakamaan lempi-ihmisensä ja tulee mustasukkaiseksi. Ella kokee, että Steve on tullut varastamaan hänen parhaan ystävänsä. Elokuvassa käydään tunnistettavasti ja lapsentasoisesti läpi monia pienelle katsojalle tuttuja, kielteiseksi miellettyjä tunteita kuten kateutta, kiukkua, turhautumista, epävarmuutta ja häpeää.  

Elokuvassa on runsaasti myös myönteisiä tunteita sekä lämmintä huumoria. Tarina korostaa välittämistä, ystävyyttä, rakkautta ja anteeksi pyytämisen voimaa. Ella yrittää saada Steven vaikuttamaan vastenmieliseltä enonsa silmissä mutta saa oppia, että rakkaus ei olekaan kiinni hiustyylistä tai laulutaidosta – eikä edes pieruista. 

Ella suhtautuu lempparienonsa homoseksuaalisuuteen täysin luontevasti, eikä sitä pysähdytä elokuvassa muutenkaan kummastelemaan.

Keskustelun tueksi

  • Lempparienon miesystävä Steve puhuu englantia ja hollantia, hiukan ruotsiakin. Miten hän ja Ella kommunikoivat, kun yhteistä kieltä ei ole? Onko sinulla tai jollain tutullasi monikielinen perhe? 
  • Millaisia tunteita Ella tuntee? Entä vaikkapa Tommy-eno tai Ellan luokkakaveri Otto? Kuinka monta eri tunnetta muistat elokuvasta?  
  • Miten Ella yrittää päästä eroon Stevestä? Miten Ellan olisi kannattanut toimia? Millaisia neuvoja antaisit hänelle?
  • Tarinan loppua kohden Ella alkaa ottaa huomioon myös muiden tunteet. Miksi on tärkeää huomioida muidenkin tunteet? Entä miten voi huomioida omat tunteet? 
  • Missä tilanteessa kannattaa pyytää anteeksi? Onko anteeksi pyytäminen joskus vaikeaa? Miksi? Mitä Ella pyytää anteeksi elokuvassa? 
  • Aluksi Otto ja Ella eivät ole ystäviä, vaikka ovatkin samalla luokalla. Miten heistä tulee kavereita? 
  • Kuka on mielestäsi elokuvan hauskin hahmo? Millainen hän on? 
  • Onko sinulla lemppari-ihmistä? Miksi pidät juuri hänestä eniten? 
  • Oletko lukenut Pikku-Litti ja lempparieno -kirjan, johon tämä elokuva perustuu? Piditkö enemmän kirjasta vai elokuvasta? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Pikku-Zlatan ja lempparieno

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Pikku-Zlatan ja lempparieno

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024