‹ Takaisin

Pikkujalka

4-6
7-9
10-12
13-15
ajatuksia herättävähumoristinenhyvää vuorovaikutusta

Elokuvan synopsis

Koko perheen animaatioelokuva Pikkujalka kääntää legendan Isojalasta päälaelleen, kun fiksu ja nuori lumimies Migo löytää jotain, mitä hän ei uskonut olevan olemassa – ihmisen. Uutinen ”pikkujalasta” saa aikaan hälinän leppoisassa lumimiesten yhteisössä, kun he alkavat pohtimaan, mitä muuta heidän lumisen kylänsä ulkopuolelta, suuresta maailmasta mahtaa löytyä. Pikkujalka-elokuva kertoo tarinan ystävyydestä, rohkeudesta sekä löytämisen ilosta. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Pikkujalka on humoristinen ja lämminhenkinen elokuva kulttuurien törmäyksestä, traditioista ja vieraan pelosta. Tarinassa kyseenalaistetaan vanhoja uskomuksia ja kannustetaan oikean tiedon etsintään. Esiin tuodaan myös syitä siihen, miksi nykyisin hassuiltakin tuntuvat ikiaikaiset tavat on alun perin voitu kehittää.

Elokuva voi sopia pienillekin katsojille, mutta se sisältää muutamia tunnelmaltaan melkoisen uhkaavia ja jännittäviä kohtauksia sekä jonkin verran huumorihenkistä itsensä telomista. Ketään ei satu kuitenkaan oikeasti, ja pahiksetkin osoittautuvat lopulta kilteiksi. Ongelmista selvitään ystävyyden ja yhteisyön avulla.

Elokuvan tiimoilta voi herätellä keskustelua siitä, minkälaisia uskomuksia meillä on muista kulttuureista ja miten muut ehkä näkevät meidät tapoinemme.

Keskustelun tueksi

  • Miksi Migon halu löytää todisteita pikkujalasta järkytti muita lumimiehiä? Miksi he halusivat elää sääntöjensä mukaan?
  • Miksi säännöt oli alun perin tehty? Oliko sääntöjen keksiminen oikein?
  • Mitä ajattelet Percyn halusta tehdä video lumimiehistä?  Oliko Percyn motiivi (saada paljon tykkäyksiä ja kuuluisuutta) ymmärrettävä? Miten lopulta kävi?
  • Mistä syistä lumimiehet pelkäsivät ihmisiä? Entä ihmiset lumimiehiä? Miten eri kulttuurien edustajat voisivat kommunikoida ja ymmärtää toisiaan?
  • Miksi oikean tiedon etsiminen on tärkeää?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Pikkujalka

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Pikkujalka

Arvioijan ikä: 40

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 2© Koulukino 2024