‹ Takaisin

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Vauhdikkaassa tarinassa kovia kokenut kapteeni Jack Sparrow (Johnny Depp) on taas pulassa, kun hengenvaaralliset aavepiraatit kammottavan kapteeni Salazarin (Javier Bardem) johdolla onnistuvat pakenemaan Bermudan paholaiskolmiosta tarkoituksenaan tehdä selvää kaikista merirosvoista – erityisesti Jackista. Jackin ainoa keino pelastua on etsiä tarunhohtoinen Poseidonin kolmikärki, mutta sen löytääkseen hänen on pitkin hampain yhdistettävä voimansa älykkään ja kauniin tähtitieteilijän Carina Smythin (Kaya Scodelario) sekä Kuninkaallisen laivaston uppiniskaisen merimiehen Henryn (Brenton Thwaites) kanssa. Säälittävän pienen ja ränsistyneen purkkinsa Dying Gullin ruorissa kapteeni Jack toivoo paitsi kääntävänsä häntä viime aikoina piinanneen kovan onnen putken, myös pelastavansa henkikultansa kohdatessaan mahtavimman ja häijyimmän vastustajan, jonka on kuunaan tavannut. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Elokuvan tyyli ja tunnelma ovat tuttuja Pirates of the Caribbean -sarjan edellisistä osista. Humoristisessa seikkailuspektaakkelissa varsinainen juoni on vyyhti, jota ei ole tarkoitettukaan tarkkaan seurattavaksi. Juonittelu ja oman edun ajaminen sulautuvat välillä yhteistyöksi, mutta lojaalisuutta on ilmassa lähinnä silloin kun se itse kullekin sopii. Pahiksena toimii tälläkin kertaa hieman makaaberi elävä kuollut omine miehistöineen, ja mukana on aaveiden lisäksi myös teloitusyrityksiä, ammuskeluja, irti leikattuja päitä ja runsaasti täpäriä tilanteita.

Uskollisuuden ja perhesiteiden teemat välähtelevät tarinassa, mutta pääosassa on nopeatempoinen seikkailu. Maskuliinisessa piraattimaailmassa naisten puolia pitää määrätietoinen Carina Smyth, jonka mainitaan olevan älykäs ja oppinut. Valitettavasti Smyth joutuu kuuntelemaan “annatko naisen ohjata laivaasi?!” -parahduksia, vaikka itsenäinen ja itsepäinen Elizabeth Swann on elokuvasarjan edellisissä osissa jo toiminut muun muassa oman laivastonsa kapteenina ja kapinajohtajana. Turmeltumatonta, nuorta sankaria tarinassa edustaa Henry ja antisankaria alkoholisoitunut vitsiniekka, merirosvokapteeni Jack Sparrow.

Keskustelun tueksi

  • Kuka on mielestäsi elokuvan sankari? Miksi?
  • Minkä vuoksi Carina Smythiä nimitetään toistuvasti noidaksi?
  • Kapteeni Jack Sparrow on elokuvasarjan suosituimpia hahmoja. Pohtikaa, miksi näin on.
  • Kosto on yksi elokuvan tarinan keskeisistä tekijöistä. Miksi Salazar haluaa Jack Sparrown hengiltä? Voisiko tilannetta ratkoa muulla tavoin?
  • Mitä muita seikkailuelokuvia olet nähnyt? Miten Pirates of the Caribbean -elokuvat eroavat muista näkemistäsi seikkailuelokuvista?

 

Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

Turha ja mitätön

"Aivan turha ja samaa kaavaa toistava leffa muuten hyvälle elokuvasarjalle. Jack Sparrow toi onneksi huumoria tylsään tunnelmaan, mutta hieman jo kuluneilta nekin vitsit tuntuivat."
Pettynyt

Arvioijan ikä: 21

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12

Arvioijan ikä: 16

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12© Koulukino 2024