‹ Takaisin

Pitch Perfect 2

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson) ja koko sähäkkä The Barden Bellas -jengi palaavat valkokankaalle elokuvassa Pitch Perfect 2, jossa Pitch Perfectin tarina jatkuu. Bellat astuvat kansainvälisille areenoille osallistumalla Euroopassa järjestettävään lauluyhtyeiden kilpailuun, jota yksikään amerikkalainen kandidaatti ei ole vielä voittanut. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Pitch Perfect sekä tuulettaa stereotypioita että toistaa niitä. Tyttöporukan edesottamuksia kuvataan peittelemättä ja alatyylinen huumori kukoistaa. Läski-Amyksi itseään kutsuva, reipas ja rehevä diiva on sekä ulkomuodoltaan että itsetietoisuudessaan virkistävä hahmo. Etnisyyteen, kansallisuuteen ja seksuaaliseen suuntautumiseen viittaavat vitsit ovat alleviivaavia ja osoittelevia – katsojalta vaaditaan siis kriittistä lukutaitoa.

Elokuvan laulajat ovat todella taitavia ja osaavat iloita ja nauttia lahjoistaan luontevasti. Juoni perustuu toisaalta kilpailuun ja voitonhaluun, toisaalta tavoitteena on keskinäisen luottamuksen ja yhteishengen löytäminen.

Keskustelun tueksi

  • Onko Pitch Perfect 2 mielestäsi feministinen elokuva? Miksi tai miksi ei? Voit pohtia esimerkiksi, miksi mukana on esimerkiksi sellaisia kisajuontajan letkautuksia kuin “a cappella rohkaisee tyttöjä, jotka ovat liian rumia huutosakkiin”, tai millaisia tulevaisuudensuunnitelmia lauluryhmän tytöillä on.
  • Millaisia stereotyyppejä löydät elokuvasta? Millaisina esimerkiksi saksalaiset kilpakumppanit esitetään?
  • Elokuvassa on monentyyppistä huumoria pieruvitseistä parodiaan. Mitkä jutut sinua naurattivat – ja nauroiko vieruskaveri samoille jutuille?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Pitch Perfect 2

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Pitch Perfect 2

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2023