‹ Takaisin

Pixels

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

1980-luvun alussa avaruuteen lähetetään nauha videopelien maailmanmestaruuskisoista. Avaruusoliot luulevat sitä sodanjulistukseksi. Ne hyökkäävät maapallolle klassisiksi videopelihahmoiksi naamioituneina.

Tietoa kasvattajalle

Pixels-elokuvassa on paljon värikästä toimintaa. Talot sortuvat valtavien Tetris-palikoiden alla ja autot hajoavat pikseleiksi, kun paha Pac-Man kylvää tuhoa Manhattanilla. Elokuvassa on toiminnallista väkivaltaa, joka on kuvattu epärealistisesti ja kohdistuu pääosin pikseleiksi hajoaviin videopelihahmoihin. Mukana on muutama hurjakin kuva – jättiläismatohirviö riepottelee sotilasta ja ihminen hajoaa pikseleiksi, kun hänet teleportataan muukalaisalukselle.

Elokuvan päähenkilöt eivät ole tyypillisiä sankareita. Keskushenkilö Sam Brenner on keski-ikäinen elektroniikka-asentaja, joka sijoittui toiseksi vuoden 1982 videopelien maailmanmestaruuskilpailuissa. Samin ystävä, vaikeiden sanojen kanssa takelteleva Yhdysvaltojen presidentti Will Cooper, tarvitsee Samin pelitaitoja, kun muukalaiset hyökkäävät maahan klassisiksi videopelihahmoiksi naamioituneina. Sam saa avukseen isoäitinsä kellarissa asuvan, salaliittoteorioiden riivaaman Ludlowin, sekä vanhan vihollisensa, videopelihallien pahanpojan, kääpiökasvuisen Eddie ”The Fire Blaster” Plantin. Pixels-elokuvassa niinsanotut nörtit pelastavat maailman, kun heidän näennäisen hyödyttömät taitonsa tulevat äkkiä tarpeeseen.

Pixels-elokuvan huumori on tuttua Adam Sandleria. Elokuvassa on paljon seksuaalissävytteisiä vitsejä ja esimerkiksi sotilaita mollataan nimittelemällä heitä tytöiksi, koska tytöthän ovat heikkoja ja pelokkaita. Lisäksi iso osa vitseistä avautuu vain 80-luvun videopeli- ja populaarikulttuuria tunteville.

Elokuvan ikärajasta voit lukea tarkemmin KAVIn Ikärajat-tietokannasta.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa avaruusolennot ovat tulkinneet ihmisten viestin vihamielisenä ja päättävät hyökätä maahan. Miltä ihmiset, ihmisten tavat ja kulttuurit voivat näyttää avaruusolennon silmin katsottuna?
  • Elokuvan päähenkilöt eivät ole tyypillistä sankariainesta. Millaisia tyyppejä he ovat? Mitkä ovat heidän vahvuutensa?
  • Millaisia hyödyllisiä taitoja nykyajan tietokone- ja videopeleistä voi oppia? Tutustu esimerkiksi Ylen Ihmeelliset aivot -sivuston artikkeliin “Mulla on peli kesken”.
Kirjoittaja: Joonas / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Pixels

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Pixels

Aikuisten törttöilyä

"Pixels ei todellakaan ole mikään lastenelokuva. Tyypillistä Adam Sandlerin huumoria eli lapsellista aikuisten törttöilyä! Ajatus eläväksi muuttuneista videopeleistä on kyllä kiva ja ymmärrän että se lapsiakin kiinnostaa. Mutta väkivaltaa on tosi paljon, vaikka se onkin epärealistista. Sekä kiljumista ja kaksimielisiä juttuja."

Arvioijan ikä: 35

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11© Koulukino 2024