‹ Takaisin

Playmobil Elokuva

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Kun Charlie yllättäen katoaa taianomaiseen PLAYMOBIL® -universumiin, Marlan täytyy uskaltautua elämänsä seikkailuun ja hakea pikkuveljensä kotiin. Kulkiessaan henkeäsalpaavien uusien maailmojen läpi Marla saa epätavallisia ja sankarillisia uusia ystäviä, kuten puheliaan rekkakuskin Dein, karismaattisen ja vetävän salaisen agentin Rex Dasherin, sopeutumattoman robotin, liioittelevan keiju-kummitädin ja monia muita. Energisen seikkailun aikana Marla ja Charlie ymmärtävät, että mitä tahansa elämässä tapahtuukin, uskomalla itseensä voi saavuttaa mitä tahansa! (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Playmobil on humoristinen elokuva, joka yhdistää lelumerkin hahmoihin pohjautuvaa animaatiota ja näyteltyä elokuvaa. Taustalla on kuvaus siitä, mitä unelmille, identiteetille ja perhesuhteille voi tapahtua, jos joutuu ottamaan liikaa vastuuta liian nuorena. Tämä tummavireisempi osa tarinaa saattaa mennä pieneltä katsojalta ohi, mutta hän voi nauttia vauhdikkaasta seikkailusta. 

Päähenkilöt ovat sinnikkäitä ja kekseliäitä. Vaikka kaikki eivät aina toimi järkevästi tai reilusti, he tarjoavat lopulta hyviä yhteistyömalleja ja toisen auttamisen esimerkkiä.  Pienten katsojien kanssa kannattaa ottaa huomioon, että taistelukohtauksia on paljon. Hyvis- ja pahisroolit ovat selkeät.

Elokuvassa korostetaan sitä, kuinka tärkeää on heittäytyä leikkiin ja tehdä yhdessä asioita. Marlan seikkailunhalu unohtuu tragedian myötä ja hänen elämänasenteestaan tulee kyyninen. Charlie kaipaa isosiskoa, jonka kanssa oli hauskaa hullutella. Kun sisarukset tempautuvat mielikuvitukselliseen Playmobil-universumiin, he voivat taas löytää yhteisen ilon ja luottamuksen.

Keskustelun tueksi

  • Millaisia hahmoja Marla ja Charlie ovat? Entä millaisia muita hahmoja elokuvassa on?  Kuka oli suosikkihahmosi ja miksi? 
  • Millaisissa erilaisissa maailmoissa elokuvassa seikkaillaan? Mikä oli suosikkimaailmasi ja miksi? 
  • Miten elokuvassa on yhdistetty näyteltyä elokuvaa ja animaatiota?
  • Miksi Marla valehteli kultarahoista Deille? Tekikö hän mielestäsi oikein? 
  • Millaisia matkoja sinä olet tehnyt Suomessa tai ulkomailla? Se voi olla myös retki omalla kotipaikkakunnallasi. Jos sinulla on passi, voitte yhdessä tutkia sitä.  
  • Jos voisit päästä mihin tahansa seikkailuun, millainen se olisi? Seikkailu voi tapahtua mielikuvitusmaailmassa, jossain muussa maassa tai vaikka omalla pihalla. 
  • Oletko nähnyt Lego-elokuvia? Mitä yhteistä Playmobil- ja Lego-elokuvilla on? Entä mitä eroja?
  • Elokuvassa on paljon historiasta sekä kirjoista, sarjoista ja elokuvista tunnettuja asioita.  Ovatko villi länsi, gladiaattorit, viikingit ja dinosaurukset sinulle tuttuja? Entä salaiset agentit ja keijut? Mitä tiedät niistä? Miten ne on kuvattu Playmobil-elokuvassa? Etsi niistä lisää tietoa esimerkiksi Wikipediasta.
  • Kuka oli Amelie Earhart, johon elokuvassa viitataan monta kertaa?
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Playmobil Elokuva

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Playmobil Elokuva

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024