‹ Takaisin

Pohjoisen sankarit

4-6
7-9
10-12
13-15
optimistinen

Elokuvan synopsis

Napakettu Vili paiskii hommia postihuoneessa, mutta hänen unelmansa ovat suurempia: Vili haluaa arktisen alueen lähettipalvelun tähdeksi ja huskyksi huskyjen joukkoon! Todistaakseen kykynsä Vili vohkii reen, toimittaa salaperäisen paketin salaiseen paikkaan ja saa yllättäen vihiä ilkeän Otto Von Mursun suunnitelmista. Lunnijoukko kätyreinään Von Mursu aikoo aloittaa tuhoisat maakaasuporaukset sulattaakseen ikiroudan ja jäätiköt ja hallitakseen lopulta koko maailmaa. Estääkseen synkät suunnitelmat Vili pyytää eläinystävänsä apuun. Yhdessä nämä Arktiksen supersankarit ryhtyvät toimiin kotiseutunsa pelastamiseksi. (Lähde: Cinemanse Oy)

Tietoa kasvattajalle

Vili on tarmokas napakettu, joka on pennusta asti unelmoinut postia kuljettavan, kaikkien ihaileman alfakoiran urasta.

Ystävät ja työtoverit yrittävät vakuuttaa Vilille, että napakettu on liian pieni rekikoiraksi, mutta Vili ei lannistu, vaan jatkaa treenaamista ja pullistelee samalla ihastukselleen, mestarimekaanikko Jadelle. Lopulta alfakoirien työnkuvaa opitaan muokkaamaan niin, että monille muillekin eläinlajeille löytyy tehtävää postinkuljetusalalla.

Vili tempautuu seikkailuun löytäessään sattumalta elokuvan Bond-tyylisen pahiksen, suuruudenhullun ja katalan mursun. Mursun peittoamiseen tarvitaan hyvinkin erilaisten kylän asukkien yhteistyötä. Mukaan Vili ottaa niin salaliittoteorioilla herkuttelevat saukot kuin postitoimiston jäykän kariburouvankin. Sotaisa lopputaistelu pelastaa kylän täpärästi.

Keskustelun tueksi

  • Vili ja monet kylän asukkaat ihailivat alfakoiria yli kaiken. Miksi? Mitä mieltä koirat itse olivat työstään?
  • Oliko elokuvalla jokin opetus? Mikä?
  • Miksi Vili esitti ihastukselleen olevansa jotakin muuta kuin on? Oliko siitä Vilille hyötyä tai haittaa?
  • Miksi ystävät pitivät Vilin kertomusta pahasta mursusta aluksi epäuskottavana? Miten Vilin tiedot lopulta varmistuivat?
  • Elokuvan lopussa Vili sanoi: “tee minkä voit maailman parantamiseksi ja ole rehellinen itsellesi”. Miten nämä asiat liittyvät elokuvan tarinaan?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Pohjoisen sankarit

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Pohjoisen sankarit

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024