‹ Takaisin

Point Break

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Käänteentekevän toimintaklassikon, Point Break – Myrskyn ratsastajat (1991), päivitetty versio tuo vapaudenkaipuun, suolaiset aallot ja huimat toimintakohtaukset 2010-luvulle. Elokuvan henkeäsalpaavat stuntit pääsevät oikeuksiinsa 3D:nä.
Nuori FBI-agentti soluttautuu porukkaan, jonka epäillään suunnitelleen sarjan röyhkeitä ryöstöjä. Ryhmään soluttautumisessa on haasteensa: sen kaikki jäsenet ovat nimittäin toinen toistaan kovakuntoisempia ja taitavampia extreme-urheilijoita, jotka ovat tavoittamattomissa yhtä lailla maalla, merellä kuin ilmassa. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Point Breakissa nuori ja rämäpäinen FBI-agentti soluttautuu rikollisjoukkoon, jonka päämääränä on vaarallisten tehtävien suorittaminen ja samalla ympäristönsuojelullinen aktivismi. Rikolliset väittävät antavansa Robin Hoodin tapaan maalle takaisin ihmisten siltä ahneuksissaan ryöstämiä resursseja. Ympäristöaktivismi sekoittuu suoranaiseen terrorismiin, missä ihmishengellä ei ole merkitystä.

Adrenaliinilla pumpattu toimintaelokuva on visuaalista karkkia kaikille extreme-urheilun ystäville. Elokuvassa nähdään pitkissä kohtauksissa mm. lainelautailua valtavissa aalloissa, liitopuvulla liitämistä vaarallisessa vuoristossa ja kiipeilyä ilman turvavälineitä vesiputouksen läheisyydessä. Äärimmäisestä tempusta toiseen ympäri maailman kiertävä tarina jättää teemojensa syvällisemmän pohdinnan vähemmälle, sillä elokuvan kaikki energia on suunnattu näyttäviin ja vaarallisiin stuntteihin.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvan aktivistit suojelevat ympäristöä rikollisin ja jopa terrorismin keinoin. Miten ympäristöä voi suojella laillisin keinoin? Missä mielestäsi kulkee laillisen aktivismin ja suoranaisen terrorin raja?
  • Tekeekö agentti oikein soluttautuessaan rikollisjoukkioon ja uskotellessaan näille ystävyyteen saakka olevansa itsekin vain urheilija eikä poliisi? Miten paljon poliisi saa mielestäsi valehdella saadakseen rikollisen kiinni?
  • Elokuvassa nähdään extreme-urheilua ja huimia stuntteja. Haluaisitko sinä harrastaa jotain jännittävää urheilulajia, kuten lainelautailua, laskuvarjohyppyä tai kiipeilyä?
  • Tarinan hahmot menevät äärimmäisyyksiin tavoitellessaan vaarallisten temppujensa suorituksia, eikä ihmishengelläkään tunnu olevan heille enää merkitystä. Miksi he näitä temppuja suorittaessaan eivät pelkää edes kuolemaa? Millä muulla tavoin ihminen voisi ylittää itsensä kuin tekemällä fyysisesti vaativia temppuja?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Point Break

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Point Break

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024