‹ Takaisin

Poju - Et koskaan lennä yksin

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Poju on kurmitsanpoikanen, joka haluaa isona johtaa muuttolintuparveaan isänsä tapaan. Mutta ennen kuin Poju ehtii oppia lentämään, ilkeä haukka Härmä ajaa hänet erilleen perheestään ja lentoparistaan Kurmiinasta. Onneksi Poju ei jää yksin, vaan saa apua metsän väeltä. Mutta oppiiko hän luottamaan siipiinsä, löytääkö hän salaiseen Paratiisilaaksoon ja koittaako Pojulle uusi kevät?

Poju – et koskaan lennä yksin on koko perheen elokuva rohkeudesta ja ystävyydestä. Oletko valmiina lentoon? (Lähde: Black Lion Pictures Oy)

Tietoa kasvattajalle

Julma petolintu Härmälä uhkaa kurmitsojen ja muidenkin seudun lintujen henkeä. Poju menettää Härmälälle isänsä ja joutuu talveksi eroon parvestaan. Äitilintu ja lentopari/tyttöystävä Kurmiina luulevat Pojunkin menettäneen henkensä.

Poju alkaa etsiä tarunhohtoista Paratiisilaaksoa selvitäkseen kylmästä talvesta. Matkalla hän kohtaa vaaroja mutta tapaa uusia, avuliaita ystäviä, joista erityisesti perheensä Härmälälle menettänyt riekko ottaa Pojun siipensä suojaan. Riekkoa motivoi pääasiassa kosto mutta myös myötätunto Pojua kohtaan.

Poju ei ole oppinut lentämään ennen syksyn tuloa, joten talvi ilman omaa parvea on erityisen haastava. Poju on varovainen ja joskus arkakin, joten hänen tarinassa osoittamansa rohkeus ja sisu ovat merkittäviä: lentokyvytönkin voi pärjätä.

Keskustelun tueksi

  • Mistä arvelet Paratiisilaakson saaneen nimensä?
  • Miksi Paratiisilaakson asukkaita nimitettiin pelkureiksi?
  • Missä tilanteessa Poju oppi lentämään?
  • Miten Kurmiina ja äitikurmitsa yrittivät lohduttaa Pojua isän kuoleman jälkeen?
  • Millaista apua Poju sai matkallaan Paratiisilaaksoon? Entä keitä Poju puolestaan auttoi elokuvan aikana?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Poju - Et koskaan lennä yksin

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Poju - Et koskaan lennä yksin

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2023