‹ Takaisin

Pokémon Detective Pikachu

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinentoimivaa yhteistyötäintertekstuaalinen

Elokuvan synopsis

Pokémon Detective Pikachu on ensimmäinen live-action-Pokémon-seikkailu. Tarina alkaa yksityisetsivä Harry Goodmanin mystisestä katoamisesta. Hänen 21-vuotias poikansa Tim lähtee selvittämään tapahtumia apunaan Harryn entinen Pokémon-työpari, suloinen ja hulvaton vitsiniekka, etsivä Pikachu. Huomattuaan heidän ainutlaatuisen kykynsä ymmärtää toisiaan he lähtevät huimaan seikkailuun selvittääkseen mysteerin. Yhdessä he etsivät vihjeitä neonvalojen alla sykkivässä modernissa metropolissa, Ryme Cityssä, jossa ihmiset ja Pokémonit elävät rinnakkain. Matkansa varrella he tapaavat monenlaisia Pokémoneja ja saavat selville katalan juonen, joka uhkaa tuhota rauhallisen yhteiselon ja koko Pokémon-universumin. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Pokémon on alun perin japanilainen tuotesarja, joka on sai alkunsa vuonna 1996 julkaistusta Nintendo-pelistä. Sittemmin Pokémonit ovat seikkailleet lukuisissa muissakin peleissä, tv-sarjoissa, keräilykorteissa ja leluissa. Pokémon Detective Pikachu -elokuva luo tutuista taskuhirviöistä entistä realistisemman ja moniulotteisemman kuvan.

Elokuvassa Pokémonit ja ihmiset elävät sulassa sovussa yhteisessä suurkaupungissaan. Pokémoneihin kriittisesti suhtautuva päähenkilö Tim löytää Pikachusta yllättävän yhteistyökumppanin. Elokuvan teemoina ovat ystävyys, yhteistyö ja rohkeus tehdä radikaalejakin tekoja tärkeän asian puolesta.

Pokémon Detective Pikachu sopii ikärajan puitteissa nuorillekin katsojille; se sisältää joitakin vauhdikkaita taistelukohtauksia ja jännitystä, mutta on silti pääasiassa lämminhenkinen ja humoristinen. Huumori ei tosin välttämättä aukene täysin sellaiselle, joka ei Pokémonien maailmaa ja otusten yksilöllisiä ominaisuuksia ennalta tunne.

Keskustelun tueksi

  • Ovatko Pokémonit sinulle entuudestaan tuttuja? Miten elokuvassa oli mielestäsi tavoitettu Pokémonien maailma verrattuna esimerkiksi tv-sarjaan tai peleihin?
  • Millaista Pokémonien ja ihmisten yhteiselo kaupungissa oli? Olisiko sellaisessa kaupungissa hauska asua? Millaisia tilanteita ja kommelluksia Pokémonien ja ihmisten välillä voisi suusrkaupungissa syntyä?
  • Miksi Tim suhtautui Pikachuun aluksi kriittisesti? Miten ystävyys kehittyi?
  • Minkälaiset välit Timillä oli ollut isäänsä? Miten suhtautuminen isään muuttui, kun Tim vieraili tämän kotona ja tutustui hänen elämäänsä?
  • Minkälaisiin Pokémon-oheistuotteisiin olet törmännyt?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Pokémon Detective Pikachu

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Pokémon Detective Pikachu

Arvioijan ikä: 14

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 1© Koulukino 2024