‹ Takaisin

Postimies Pate

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Viherlaakson leppoisa, kaikkien rakastama postimies joutuu nyt kokonaan uuden haasteen eteen, joka on aivan muuta kuin tutut postipulmat – Pate osallistuu tv:n kykykisaan. Miten Patelle käy julkisuuden valokeilassa? Postimies Pate (Postman Pat) on yli 30 vuotta vanha brittiläinen satuhahmo. Suomalaislapsille Pate on ollut tuttu jo vuodesta 1984, jolloin Ylen TV1 näytti ensimmäisen jakson Postimies Paten seikkailuja. Sittemmin Postimies Patea on nähty tv:ssä säännöllisesti ja julkaistu sekä VHS-kasetteina että DVD:einä. Erilaisia Postimies Pate DVD-julkaisuja on kertynyt jo 31 erilaista. Sittemmin Paten kulkuneuvo on vaihtunut autosta helikopteriin ja toteutustapa nukkeanimaatiosta tietokoneanimaatioon. (Lähde: SF Film)

Tietoa kasvattajalle

Postimies Paten TV:stä tuttu hahmo on valkokankaalla saanut vauhdikkaamman ja raflaavamman tulkinnan. Aikuisissa kenties nostalgisia tunteita herättävä stop motion -nukkeanimaatio on vaihtunut nopeatempoiseksi tietokoneanimaatioksi. Koko perheen animaatiohittikaavan mukaan Patekin sisältää aikuisille suunnattuja vitsejä; muuten elokuvan fyysinen huumori kolahtaa pieniin katsojiin. Elokuva korostaa perinteisiä perhearvoja ja paheksuu julkisuushakuista kulttuuria. Myös esitetyt sukupuoliroolit ovat korostetun perinteisiä, mutta ystävällisenä, avuliaana ja huomaavaisena hahmona Pate tarjoaa positiivisen roolimallin. Elokuvan tosi-tv-teema tarjoaa runsaasti keskusteltavaa. Sarjaa katsoneille elokuvan pelottavat hahmot – hehkuvasilmäiset kloonirobotit ja sapelihampainen robottikissa – voivat tulla yllätyksenä. Pelottavien kohtien vuoksi elokuva ei siis ihan pienille katsojille sovi.

Keskustelun tueksi

Lapsen kanssa kannattaa keskustella peloista ja niiden kohtaamisesta, tosi-tv:stä, julkkiskulttuurista ja perheen merkityksestä.

Tutustu myös Koulukinon Postimies Pate -oppimateriaaliin.

Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Postimies Pate

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Postimies Pate

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024