‹ Takaisin

Power Rangers

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Saban’s Power Rangers -elokuva seuraa viittä tavallista lukiolaista. Heidän elämänsä muuttuu täysin, kun heille selviää, että he pystyvät muuntautumaan voimakkaiksi supersankareiksi. Avaruusolennot uhkaavat tuhota niin heidän kotikylänsä kuin koko maailmankin. Kohtalon valitsemat sankarimme saavat pian selville, että vain he voivat pelastaa maailman. Onnistuakseen heidän täytyy päästä yli keskinäisistä ongelmistaan ja lyöttäytyä yhteen Power Rangers -ryhmäksi ennen kuin on liian myöhäistä. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Power Rangers noudattaa klassista hyvän ja pahan taisteluun perustuvan supersankarielokuvan kaavaa. Jälki-istuntoon määrätyt viisi nuorta löytävät sattumalta hehkuvat kolikot, jotka määräävät heistä tulevan uudet Power Rangersit ja maapallon pelastajat. Kolikoiden löydyttyä nuoret saavat yllättävät supervoimansa heti, mutta joutuvat tekemään töitä lähes koko elokuvan ajan tullakseen niiden arvoisiksi. Avain voimien hallintaan löytyy henkisestä kasvusta ja ryhmähengestä.

Kaikilla viidellä päähenkilöllä on omat haasteensa elämässään. Elokuva kannustaa murrosikäistä nuorta pohtimaan omia arvojaan koulun, perheen ja kavereiden odotusten ristitulessa. Jälki-istuntoon määrätyt nuoret joutuvat myös miettimään, kuinka selvitä mokailun jälkeen: “teit kamalan teon, mutta et ole kamala ihminen”. Omista virheistä on mahdollista oppia.

Elokuva on tehty sekä uusille katsojille että alkuperäisten Power Rangers –televisiosarjojen faneille. Elokuvan ote on kuitenkin hieman televisiosarjaa synkempi. Elokuva on myös tempoltaan varsin vauhdikas alusta loppuun saakka.

Keskustelun tueksi

  • Miksi nuoret eivät aluksi pystyneet muuttumaan Rangereiksi?
  • Mitä heidän piti tehdä, jotta voima pukuineen saatiin käyttöön? Miksi?
  • Miksi luulet että Trini (keltainen Rangeri) vältteli aluksi muiden seuraa? Miksi hän halusi pysytellä yksin?
  • Jason oli menestyvän urheilujoukkueen kärkipelaaja. Mikä oli Jasonin ”salaisuus”? Elokuvassa se kuitattiin vain sanomalla ”kaikki tietävät kuka minä olen”.
  • Tiedätkö, millainen neurologinen poikkeavuus on autismi? Miten se vaikuttaa kykyyn kommunikoida muiden ihmisten kanssa? Entä millaisia erityistaitoja autistisella ihmisellä voi olla?
Kirjoittaja: Saara / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Power Rangers

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Power Rangers

Arvioijan ikä: 24

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5© Koulukino 2024