‹ Takaisin

Pride

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Vuonna 1984, kun raju kaivosalan murros leviää läpi Britti-yhteiskunnan, kaivosmiehet saavat tukea yllättävältä suunnalta: pieni gay-aktivistien ryhmä alkaa kerätä varoja lakkoilijoiden perheille. Kaivosmiesten liiton hylätessä aktivistien tuen, päättävät he yhteistuumin matkustaa pieneen kaivoskaupunkiin Walesiin ja lahjoittaa kerätyt varata henkilökohtaisesti. Matkasta tulee ikimuistoinen.

Tietoa kasvattajalle

Hyväntuulinen komedia valaa uskoa yhteisöllisyyden voimaan ja ihmisten perimmäiseen hyvyyteen. Kyynisyyttä karttava iloinen optimismi ja positiivinen ote leimaavat elokuvaa kauttaaltaan. Pride muistuttaa solidaarisuuden, suvaitsevaisuuden ja rakkauden tärkeydestä. Se tarjoaa myös kurkistuksen Ison-Britannian lähihistoriaan ja poliittiseen tilanteeseen Margaret Thatcherin aikaan. Synkempiä sävyjä tuo viittaus 1980-luvun AIDS-epidemiaan. Elokuvassa kuitenkin kuvataan seksuaalisuutta ja seksuaalista monimuotoisuutta positiivisesti ja iloisesti.

Keskustelun tueksi

Elokuvan teemoja: seksuaalivähemmistöjen oikeudet, seksuaalinen identiteetti, yhteiskunnallinen vaikuttaminen sekä ammattiyhdistysliikkeen merkitys ennen ja nyt. Ideoita teemojen käsittelyyn löydät esimerkiksi Koulukinon oppimateriaalista elokuvaan.

Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Pride

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Pride

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024