‹ Takaisin

Prinsessa Kaguyan taru

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Prinsessa Kaguyan tarua on kerrottu Japanissa 1000-luvulta lähtien. Kuun kuninkaan tytär tulee maan päälle bambunversosta syntyneenä ja kasvaa bambunleikkaajan ja hänen vaimonsa adoptoimana. Prinsessa kokee onnellisen lapsuuden idyllisessä kylässä. Tyttö kasvaa sellaista vauhtia että kylän vintiöt keksivät hänelle lempinimeksi Takenoko, Bambunvesa. Bambunleikkaajan löytämän aarteen turvin perhe lähtee pääkaupunkiin koulimaan kylän rasavillistä eteeristä hovineitoa, mikä ei suju ilman kommelluksia. Ylhäiset mutta tylsät kilpakosijat päätyvät järjestetyn avioliiton uhkaa nokkelasti pakoilevan neidon sanelemien mahdottomien haasteiden edessä naurunalaisiksi. Neito elää hetken maan päällä täyttä elämää ja tuntee onnea kunnes joutuu palaamaan takaisin kuukotiinsa. (Lähde: Cinema Mondo)

Tietoa kasvattajalle

Studio Ghiblin animaatioille tuttuun tyyliin elokuvasta löytyy hauskoja hetkiä, mutta myös suuria tunteita ja haikeutta. Muutama synkempikin hetki yli kaksituntiseen elokuvaan mahtuu. Sankarittaren kuvaaminen itsenäisenä rasavillinä tuo perinteiseen satuun ja sen naiskuvaan uusia vivahteita ja prinsessan oman näkökulma, joka alkuperäistarinasta puuttuu.

Keskustelun tueksi

Keskustelua herättäviä teemoja elokuvassa ovat sankarin kasvukivut, identiteetin löytäminen sekä onnen ja oman tien etsintä. Kansantarinaan perustuva elokuva antaa aihetta keskustella laajemminkin satuperinteestä. Päällepäin hyvin eksoottisena näyttäytyvästä japanilaisesta tarinasta löytyy eurooppalaisestakin satuperinteestä tuttuja motiiveja. Elokuvan satukerrontaa voidaan vertailla tuttuihin kansankertomuksiin ja niiden sanomaan sekä esimerkiksi perinteisiin sukupuolirooleihin. Elokuva johdattaa myös tutustumaan japanilaiseen perinteeseen, kulttuuriin, historiaan ja uskontoon.

Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Prinsessa Kaguyan taru

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Prinsessa Kaguyan taru

Jättää sanattomaksi

"Koskettava tarina luontolapsesta, joka on elämänintoa ja naurua täynnä, kunnes isällä on korkeampia suunnitelmia tytön varalle. Elokuva käsittelee kauniilla tavalla onnellisuuden vääräänlaista mielikuvaa, yltäkylläistä materialismia sekä toisen kahlitsemista huomaamattaan. Kaunis vesivärimaalaus kukoistaa ja näyttää voimakkaissa kohtauksissa tunteet aivan korkeammalla tasolla kuin tavallinen animaatio. Aikuiseen makuun nautittava taideteos, joka sai ainakin minut kyynelehtimään."
Suosittelen

Arvioijan ikä: 21

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13© Koulukino 2024