‹ Takaisin

Puluboin ja Ponin leffa

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenmielikuvitusta rikastuttavasuosittelemme

Elokuvan synopsis

Seitsemänvuotias Poni, oikealta nimeltään Mai, ei halua mennä kouluun. Hän haluaa olla poni: pukeutua tekoturpaan ja laukata Kallion katuja kengät kopisten, villinä ja vapaana. Koulun alku kuitenkin lähestyy, ja aikuisten mielestä tällaisten leikkien on loputtava. Koulussa pitää olla kunnolla. Aina pitää olla kunnolla.

Kesän aikana Ponin elämään astuu mielikuvituskaveri Puluboi, omalaatuinen lintumainen poika, joka rakastaa mainoksia ja pullaa ja vihaa r-kirjainta. Puluboilla on ratkaisu kaikkiin ongelmiin – vaikeatkaan asiat eivät ole liian vaikeita, kun antaa mielikuvituksen lentää! Punk-henkinen Puluboi tuo Ponin kesään roppakaupalla väriä ja kierroksia, sillä hänen kanssaan kaikki on mahdollista. Töttölöö!

Elokuvan ohjaa Mari Rantasila, ja se perustuu Veera Salmen huippusuosittuun Puluboi ja Poni -kirjasarjaan, jonka anarkistinen huumori on valloittanut niin lasten kuin aikuistenkin sydämet. Ilmiöksi nousseiden hahmojen riemastuttava kohellus pistää pohtimaan, onko leikkimistä milloinkaan pakko lopettaa? Elokuvan ovat käsikirjoittaneet kirjailija Veera Salmi ja Hannamaija Matila. Otavan julkaiseman Puluboi ja Poni -kirjasarjan ensimmäinen osa, Puluboin ja Ponin kirja, ilmestyi vuonna 2012. (Lähde: www.pohjolafilmi.fi)

Tietoa kasvattajalle

Huumori, häröily ja mielikuvitus siivittävät tarinaa, jonka pohjalla on jokaisen lapsen kohtaama iso merkkipaalu: koulun aloittaminen. Muutokseen liittyviä jännittäviä asioita lähestytään lapsen näkökulmasta, joka voi helposti jäädä aikuisilta tunnistamatta tai jonka aikuiset ovat jo unohtaneet. Näin elokuva tarjoaa lapsille ja vanhemmille erinomaisia työkaluja keskustella koulun ja muiden uusien elämänvaiheiden aiheuttamista peloista.

Poni ja tämän mielikuvituskaveri Puluboi ovat värikkäitä hahmoja, jotka pyrkivät selvittämään ongelmat luovasti. Heidän voimavarojaan ovat mielikuvitus ja huumori. Tarinan aikuiset (äkäistä rehtoria lukuunottamatta) luovat turvallisen ilmapiirin, vaikka heillä ei aina olekaan keinoja ratkaista tilanteita tai vastata lapsen kiukkukohtauksiin.

Ydinsanomana on, että leikki ja mielikuvitus ovat tärkeitä kaiken ikäisille. Hulluttelemalla elämä tuntuu hauskemmalta. Jokaisella pitää olla oikeus olla oma itsensä, ja kannustavat aikuiset ovat lapselle ensiarvoisen tärkeitä. Elokuvassa on muutamia lyhyitä jännittäviä kohtauksia, joissa käydään läpi Ponin mielikuvituksellisia pelkoja, ja ne voivat säikäyttää herkän lapsen.

Keskustelun tueksi

  • Millaisia hahmoja Poni, Puluboi, Ponin vanhemmat ja rehtori ovat?
  • Mikä on mielestäsi paras leikki? Jos olet jo aikuinen, niin kerro millaisia leikkejä sinulla oli lapsena. Miksi leikkiminen on tärkeää? Vinkkejä hauskoihin piha-, sisä- ja liikuntaleikkeihin saat Perinneleikit ry:n sivuilta.
  • Onko sinulla mielikuvituskaveria? Jos on, niin kerro (halutessasi) hänestä. Millaisissa tilanteissa leikit mielikuvituskaverin kanssa? Onko jotain tilanteita, joissa hän on ollut tärkeä? Vanhemmat voivat myös kertoa lapsuudenaikaisista mielikuvituskavereistaan.
  • Oletko jo aloittanut koulun? Mitä ajatuksia ja tunteita koulun aloittaminen herätti? Mitkä asiat jännittivät ja miten sait jännitykseen apua?
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Puluboin ja Ponin leffa

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Puluboin ja Ponin leffa

P*ska

Patrick bateman

Arvioijan ikä: 100000⁰00000000

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 1

Ponin lukuvuosi

"Itse olen kyllä nähnyt keffan kyllä itse olen herkkä monele elokuvalle kun tässä on jännitäviä kohtauksia esimerksi poni pelkää etei kukan oo enä leikkisä van kunnola koulusa ja poni luule etei hauskan leikkisä koulu jossa ei pibetä välitunteja van tunteja onneksi loppu on onnelinen kun sitten halukin koulun"
Jassu

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 3© Koulukino 2024