‹ Takaisin

Räkä ja Roiskis

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenhyvää vuorovaikutusta

Elokuvan synopsis

Juice Leskisen lastenkirjoihin perustuvassa koko perheen seikkailuelokuvassa veljekset Räkä ja Roiskis (Hugo Komaro, Urho Kuokkanen) matkustavat talvilomallaan mumminsa luo Suuvedelle. Perillä he huomaavat, että ennen niin tuiki tavallisessa kaupungissa on kaikki vähän vinksallaan. Kaikkein omituisinta on se, että kaupungista häviää reikiä, eikä kellekään maistu enää edes pulla! Räkä ja Roiskis ryhtyvät selvittämään asiaa ja pääsevät paikallisen hammaslääkäri Migrén Juniorin (Pekka Strang) jäljille. Tutkimukset uhkaavat kuitenkin kariutua, kun sottapytty Räkä ja huolellinen Roiskis ajautuvat kahnauksiin keskenään. Miten Suuvesi saadaan ennalleen ja reiät takaisin paikoilleen, jos veljekset eivät pysty tulemaan toimeen? Maailmanmenon voi palauttaa ennalleen vain yhteistyöllä.

It’s Alive Filmsin jännittävän lastenkomedian on ohjannut Teemu Nikki ja käsikirjoittanut Ilja Rautsi. (Lähde: Cinemanse Oy)

Tietoa kasvattajalle

Räkä ja Roiskis on Juice Leskisen lastenproosaan perustuva tieteisseikkailu. Humoristisessa elokuvassa vältetään tietoisesti opettavaisuutta, ja hauskassa estetiikassa poiketaan paikoin jopa groteskin puolelle. Kyseessä on siis elokuva, joka poikkeaa virkistävästi kotimaisen lastenelokuvan valtavirrasta – eikä sovi hammaslääkäripelkoisille!

Veljekset Räkä ja Roiskis ovat monissa asioissa toistensa vastakohdat, mutta kuitenkin myös hyvät ystävät. Välillä pojat nahistelevat, välillä tukevat toisiaan. Varsinkin eroavat siisteyskäsitykset synnyttävät kitkaa. Räkä ja Roiskis matkustavat mummolaan Suuveden kuntaan, jossa valtaa pitää pelottava hammaslääkäri ja siisteysintoilija Migren. Migren janoaa siisteyttä, eikä kaihda manipulaatiota ja aivopesua.

Vinhassa scifi-seikkailussa on tietenkin pelastettava maailma (tai ainakin pikkukaupunki), mutta suurimman haasteensa veljekset kohtaavat, kun toisen mielestä Migrenin propaganda kuulostaa oikeastaan aika järkevältä.

Keskustelun tueksi

  • Mikä oli mielestäsi elokuvan hauskin kohta? 
  • Kenelle suosittelisit Räkä ja Roiskis –elokuvaa? 
  • Elokuvan lopussa Roiskis on kirjoittamassa tarinan opetusta päiväkirjaansa. Oliko tarinalla mielestäsi jokin opetus? Oppivatko Räkä ja Roiskis seikkailullaan jotain? 
  • Kunnanjohtaja sanoo, että sillä ei ole väliä, mihin roskat laitetaan: “poissa silmistä, poissa mielestä!” Mitä se tarkoittaa? Mihin roskat pitäisi sinun mielestäsi laittaa? 
  • Yksi pitää siisteydestä, toista taas ei sotku haittaa. Miksi pitää siivota? Kuka päättää, miten siistiä pitää olla? Mitä yhteisiä siisteyssääntöjä sinun kotonasi on tai voisi olla? 
  • Mitä sinä tekisit, jos saisit käyttöösi elokuvan reikäpyssyn? Mihin kaikkeen reikiä voisi laittaa? Entä mistä reikiä kannattaisi ottaa pois? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Räkä ja Roiskis

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Räkä ja Roiskis

Arvioijan ikä: 35

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10© Koulukino 2024