‹ Takaisin

Rampage: Iso kohtaa isomman

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Dwayne Johnson nähdään pääosassa toimintaseikkailussa Rampage: Iso Kohtaa Isomman. Johnson esittää omissa oloissaan pitäytyvää primatologi Davis Okoyea, joka on solminut vankkumattoman siteen Georgeen – epätavallisen älykkääseen ja äärimmäisen harvinaislaatuiseen valkoiseen gorillaan, jonka hän pelasti orpona gorillanpoikasena salametsästäjien käsistä. Pieleen mennyt geneettinen koe muuttaa kuitenkin tämän lempeän gorillan perimää niin, että eläimestä tulee valtavan suuri, raivopäinen peto.

Pian käy ilmi, että on olemassa muitakin samalla tavalla muunneltuja eläimiä. Näiden uusien alfapetojen riehuessa ympäri Pohjois-Amerikkaa ja tuhotessa kaiken tieltään Okoye yhdistää voimansa huonoon maineeseen joutuneen geneetikko Kate Caldwellin (Naomie Harris) kanssa. Raivaten tietään läpi alati muuttuvan taistelukentän Okoye yrittää saada vastalääkkeen – ei vai estääkseen maailmanlaajuisen katastrofin vaan ennen kaikkea pelastaakseen Georgen, tuon pelottoman eläimen, joka vielä vähän aikaa sitten oli hänen ystävänsä. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Rampage on hirviöelokuva, jonka mittavat räjähdykset, valtava tuho ja räiskyvä toiminta eivät anna katsojalle hengähtämishetkiä. Elokuvan toiminta on hyvin väkivaltaista ja raakaa, vaikkakin genrelle tyypillisen epärealistista. Sankarihahmoa esimerkiksi ammutaan vatsaan, mutta hän jatkaa toimintaansa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Toinen keskeinen hahmo puolestaan heitetään kuin räsynukke, mutta hän saa siitä vain pienen naarmun otsaansa.

Elokuvan hirviöt ovat valtavine torahampaineen mielikuvituksellisia geenien sekoituksia. Päämäärättömältä näyttävässä tuhoamisessaan ne saattavat pelottaa ikärajaa nuorempia katsojia.

Tarina on nuoren katsojan mittapuusta nähtynä yllättävän synkkä, eikä siinä ole paljonkaan keventävää huumoria. Elokuvan vitsit soveltuvat paremminkin aikuiseen makuun.

Keskustelun tueksi

  • Miten George-gorillasta ja Davisista oli tullut ystävät? Voivatko ihminen ja eläin olla yhtä hyviä ystäviä keskenään kuin kaksi ihmistä?
  • George osasi kommunikoida viittomakielellä ja kertoa mm. vitsejä. Millä tavalla eläimet kommunikoivat keskenään? Miten ihminen voisi ymmärtää eläimiä paremmin?
  • Miksi Davis viihtyi paremmin eläinten kuin ihmisten kanssa? Keskustelkaa salametsästyksestä ja ihmisten siihen liittyvästä ahneudesta.
  • Elokuvan kolme hirviöhahmoa ovat erikoisia geenien sekoituksia. Miettikää, millaisia sekoituksia saisitte yhdistelemällä tuttujen eläinlajien geenejä toisiinsa.
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Rampage: Iso kohtaa isomman

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Rampage: Iso kohtaa isomman

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024