‹ Takaisin

Raya ja viimeinen lohikäärme

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejamielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Kauan sitten Kumandra-nimisessä fantasiamaassa ihmiset ja lohikäärmeet elivät rinnakkain harmoniassa. Mutta kun paha voima uhkasi maata, lohikäärmeet uhrasivat itsensä pelastaakseen ihmiskunnan. Nyt, 500 vuotta myöhemmin, sama pahuus on tullut takaisin. Yksinäisen soturin Rayan tulee etsiä myyttinen viimeinen lohikäärme, joka pystyy yhdistämään hajonneen maan ja jakautuneen kansan. Matkallaan hän oppii että maailman pelastamiseen tarvitaan muutakin kuin lohikäärme, nimittäin luottamusta ja yhteistyötä.

HUOM: elokuvan edessä esitetään lyhytelokuva YHDESSÄ (Us Again) jonka on ohjannut Zach Parrish ja jonka koreografioista vastaavat Keone & Mari. Lyhytelokuvan kesto on noin 6 min ja sen ikäraja on S. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Soturiprinsessa Rayan yksinäisenä pyrkimyksenä on yhdistää hajaantuneet kansat, turvata sato ja rauha sekä palauttaa pahojen druunien kivettämä isä takaisin elämään.  

Rayan tärkeimpiä vahvuuksia ovat hänen sinnikkyytensä ja rohkeutensa. Hän hallitsee myös kamppailulajit ja strategisen ajattelun. Mutta tässäkään tarinassa sankari ei selviä kaikesta yksin: elokuvan mittaan Rayan rinnalle kertyy joukko odottamattomia ystäviä ja taistelutovereita. 

Kaakkoisaasialaisesta kulttuurista ammentava seikkailullinen fantasiaelokuva keskittyy Rayan tehtävään ja sen täyttämiseen mutta pohtii myös luottamuksen ja menetyksen tematiikkaa.  

Kaiken elollisen kiveksi muuttavat, hirviömäiset druunit voivat olla pelottavia, ja moni hahmo on menettänyt druuneille koko perheensä. Elokuva ei ole synkkä, mutta menetysten lisäksi siinä on runsaasti taistelukohtauksia ja muita vaaratilanteita. Keventävää huumoria tarinaan tuovat veitikkamainen lohikäärme taianomaisine kykyineen sekä Rayan sattumanvarainen ystäväjoukko. 

Keskustelun tueksi

  • Onko elokuvalla mielestäsi jokin sanoma tai opetus? Mikä? 
  • Tarinassa yksi hahmo rikkoo luottamuksen. Mihin luottamusta tarvitaan? Miten luottamuksen voi palauttaa tai rakentaa uudelleen?  
  • Millaisia ennakkoluuloja elokuvan hahmoilla on toisiaan kohtaan? Mitä tapahtuu, kun ennakkoluulot siirretään sivuun? 
  • Mitä harmonia tarkoittaa? Miten se saavutetaan elokuvassa? 
  • Raya on rohkea ja sinnikäs. Miten nämä ominaisuudet auttavat häntä tarinan aikana? 
  • Millaisia lohikäärmeitä olet kohdannut muissa elokuvissa, kirjoissa jne? Mitä eroa Sisulla ja muilla tietämilläsi lohikäärmeillä on, entä mikä niissä on samanlaista? 
  • Moni elokuvan hahmoista on menettänyt joukon läheisiä ihmisiä. Miten he suhtautuvat asiaan? Oletko sinä menettänyt jonkun läheisen? Miltä se tuntuu?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Raya ja viimeinen lohikäärme

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Raya ja viimeinen lohikäärme

"Elokuva sisälsi kyllä hyviä teemoja, joista keskustella. Pidin elokuvan värimaailmasta, ja kansojen jakautuminen toi mieleen Avatar the Last Airbender -animaatiosarjan maailman. Pidin myös kamppailukohtauksista, jotka voivat kuitenkin olla perheen pienemmille jännittäviä."

Arvioijan ikä: 23

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12

Arvioijan ikä: 12

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12© Koulukino 2024