‹ Takaisin

Ready Player One

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejatoimivaa yhteistyötä

Elokuvan synopsis

Steven Spielbergin toiminnallinen seikkailuelokuva Ready Player One perustuu Ernest Clinen samannimiseen romaaniin, josta on tullut maailmanlaajuinen ilmiö. Vuonna 2045 todellinen maailma on karu paikka. Wade Watts (Tye Sheridan) tuntee todella elävänsä vain paetessaan OASISiin, moderniin virtuaaliseen universumiin, jossa valtaosa ihmiskunnasta viettää päivänsä. OASISissa voit mennä minne vain, tehdä mitä vain ja olla kuka vain – rajana on vain oma mielikuvituksesi. OASISin loi nerokas, mutta omalaatuinen James Halliday (Mark Rylance), joka jätti koko suunnattoman omaisuutensa ja OASISin täyden hallinnan suunnittelemansa kolmiosaisen kilpailun voittajalle. Kun Wade selvittää ensimmäisen haasteen todellisuuden rajoja rikkovassa aarteenetsinnässä, hän ja hänen ystävänsä – niin kutsutut Yläviitoset – heittäytyvät universumiin täynnä mysteereitä ja vaaroja pelastaakseen OASISin. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Ready Player Onen päähahmo Wade on orpo, köyhistä oloista ponnistava poika, joka uskoo ja luottaa hyvyyteen ja inhimillisyyteen tietokoneella luodun pelinkin sisällä. Tuhkimotarinassa rikas ja vallanhimoinen korporaatio on yksiselitteisen paha, populaarikulttuuria rakastavat nörtit puolestaan hyviksiä.

Ready Player One on vauhdikas toimintaelokuva, jossa nuorukainen ystävineen seikkailee niin pelimäisessä virtuaalimaailmassa kuin oikeassakin elämässä. Suurin osa näyttävistä taisteluista käydään virtuaalimaailmassa, missä hahmojen kokemat tappiot näytetään pelikuolemina, jolloin hahmo hajoaa pelin sisällä pikseleiksi mutta ei vahingoitu oikeasti. Jonkin verran väkivaltaa tapahtuu myös hahmojen oikeassa elämässä, mutta se on keskimäärin suhteellisen mietoa.

Elokuvan toiminta on seikkailullista ja viihteellistä ja se sopii ikärajan puitteissa kaikille katsojille. Tästä huolimatta Ready Player One on suunnattu hieman vanhemmille katsojille; vahvasti nostalgisen sisältönsä vuoksi se toimii parhaiten, jos 1980-luvun populaarikulttuuri on edes jollakin tasolla tuttu tai jos harrastaa tietokonepelejä. Ilman tällaista taustaa monet tarinan yksityiskohdat jäävät avautumatta.

Keskustelun tueksi

  • Tarinan hahmot käyttävät pelissä itsestään eroavia avatar-hahmoja. Miten nämä avatarit mielestäsi kuvaavat elokuvan henkilöitä? Millainen sinun avatarisi olisi?
  • Miksi OASISin luonut Halliday halusi pelin voittajan hallitsevan perintöään? Mitä olisi tapahtunut, jos IOI olisikin voittanut aarteenmetsästyksen?
  • Mitä eri elokuviin ja peleihin liittyviä hahmoja ja viittauksia huomasit elokuvassa?
  • Oletko lukenut elokuvan taustalla olevan Ernest Clinen romaanin? Mitä yhtäläisyyksiä tai eroavuuksia löysit elokuvasta siihen verrattuna?
  • Elokuvassa pohditaan todellisten kokemusten ja virtuaalimaailmassa koettujen kokemusten eroa sekä muistutetaan aidon kanssakäymisen tärkeydestä. Keskustelkaa siitä, miten nämä teemat näkyvät omassa elämässänne esimerkiksi somen suhteen.
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ready Player One

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ready Player One

"mielenkintoinen mukansa tempaava eikä junaa paikalaan vaan jatkuvasti on menoa ja sutinaa"

Arvioijan ikä: 63

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 16© Koulukino 2023