‹ Takaisin

Riku Haikara ja jalokiven arvoitus

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustaonnistumisen kokemuksia

Elokuvan synopsis

Riku on haikaroiden kasvattama seikkailunhaluinen varpunen, joka talvehtii Pohjois-Afrikassa. Siellä hän tapaa kulmat tuntevan Samianin ja tämän varpusparven, jotka ovat joutuneet ahneen ja häikäilemättömän riikinkukko Zamanon vangeiksi. Varpusten ainoa tie vapauteen on ratkaista arvoitus ja tuoda Zamanolle salaperäinen jalokivi. Riku lähtee yhdessä erikoisten ystäviensä Olgan ja Kikin kanssa toiminnantäyteiselle matkalle vapauttaakseen varpuset Zamanon kynsistä. Matkan varrella hän saa uusia ystäviä – mutta myös uuden käsityksen itsestään.

Riku Haikara ja jalokiven arvoitus on mukaansatempaava tarina, joka osoittaa yhteistyön voiman ja ne valtavat mahdollisuudet, joiden ansiosta Riku onnistuu: hän on varpunen, joka kasvatettiin haikarana ja hänessä yhdistyvät molempien maailmojen parhaat puolet.

Tietoa kasvattajalle

Riku on haikaraparveen adoptoitu, itsevarma ja sähäkkä nuori varpunen. Rikun uudessa seikkailussa jatkavat ensimmäisestä Riku Haikara -elokuvasta (2017) tutut hahmot taustatarinoineen, eikä tutustumiseen tai tarinoiden toistamiseen juuri käytetä aikaa.

Kun Riku katsotaan epäpäteväksi parven johtajakoulutukseen, hän ottaa nokkiinsa ja karkaa omille teilleen. Mukana kulkevat Rikun persoonalliset kaverit: hyvin näkyvä ja kuuluva disko- ja räppikakadu Kiki sekä Olga-pöllö, jolla on rakas mielikuvitusystävä Oleg. Kaupungissa Riku tutustuu myös katuvarpusiin, jotka joutuvat varastelemaan helyjä rikollispomona esiintyvälle riikinkukolle.

Seikkailulla kerrataan mm. kaveritaitoja, yhteistyön aakkosia ja anteeksi pyytämistä. Välillä joudutaan myös jännittäviin tilanteisiin kuten tulipaloihin ja taisteluihin. Lisäksi yksi varpusista jää turistibussin alle, ja toverit luulevat ystävänsä kuolleen. Kaikki kuitenkin päättyy onnellisesti, ja paha saa palkkansa.

Keskustelun tueksi

  • Haikaravanhin muistuttaa joka käänteessä, että pitää seurata protokollaa eli noudattaa sovittuja tapoja. Miksi se on hänestä tärkeää? Mitä tapahtuu, jos protokollaa ei seurata.
  • Millainen perhe Rikulla on? Millainen perhe sinulla on?
  • Kuka oli mielestäsi elokuvan hauskin hahmo? Millainen hän oli?
  • Millä tavalla jalokiven arvoitus ratkesi?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Riku Haikara ja jalokiven arvoitus

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Riku Haikara ja jalokiven arvoitus

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024