‹ Takaisin

Riku Haikara

4-6
7-9
10-12
13-15
onnistumisen kokemuksia

Elokuvan synopsis

Riku on haikaroiden adoptoima varpuspoika, joka uskoo olevansa mahtava haikara muiden joukossa. Kun haikarayhteisö alkaa valmistella muuttoa etelään, perhe joutuu kertomaan Rikulle totuuden. Hän on varpunen, eivätkä varpuset selviä pitkästä lennosta Afrikkaan. Rohkea Riku päättää kuitenkin uhmata rajojaan ja seurata perhettään etelään. Vauhdikkaaseen seikkailuun mukaan tempautuvat omituinen Olga-pöllö mielikuvituskaverinsa Olegin kera, sekä diivaileva papukaija Kiki. Hullunkurisia sattumuksia pursuilevan matkan varrella ystävykset oppivat ymmärtämään jotain uutta ystävyydestä, perheestä ja erilaisuuden hyväksymisestä. (Lähde: B-Plan Distribution)

Tietoa kasvattajalle

Varpuseksi syntynyt Riku kamppailee kovasti ollakseen haikaroiden kaltainen. Sinnikkyydellään ja ystävien avulla hän ylittää itsensä ja huomaa, että myös pikkulinnulla on hyödyllisiä ominaisuuksia.

Elokuvan teemoja ovat perhe, ystävyys, oman identiteetin etsiminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Opetus on, että keskenään hyvinkin erityyppiset kaverukset voivat yhteispelillä päästä sellaisiin tavoitteisiin, joihin kukaan ei yksin pystyisi. Elokuva antaa hyvän pohjan myös adoptio- ja sijaisperheistä puhumiseen lapsen kanssa.

Vaikka tarina on tunnelmaltaan positiivinen ja toiveikas, myös pelottavia ja tunteikkaita kohtauksia on jonkin verran. Rikun vanhemmat esimerkiksi kuolevat elokuvan aluksi, ottoperhekin hylkää ja petoeläimet vaanivat. Loppu on kuitenkin onnellinen.

Keskustelun tueksi

  • Mikä tekee perheen? Tarvitseeko perheenjäsenten olla biologista sukua keskenään?
  • Miksi isähaikaran oli vaikea hyväksyä Rikua?
  • Riku yritti kovasti olla haikara. Miksi luulet hänen halunneen olla samanlainen kuin perheensä?
  • Miksi ystäviä tarvitaan?
  • Millainen on oikea ystävä? Voiko nettikaveri olla sellainen? Entä mielikuvitusystävä?
  • Pitääkö ystävien olla keskenään samanlaisia? Millaisia sinun ystäväsi ovat?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Riku Haikara

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Riku Haikara

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024