‹ Takaisin

Risto Räppääjä ja pullistelija

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenlämminhenkinenselkeä

Elokuvan synopsis

Risto ja Rauha Räppääjä, Nelli Nuudelipää sekä naapurin Lennart Lindberg lähtevät lomailemaan Voimakallion mökkikylään, jossa kohtaavat voimailukisoihin valmistautuvan isä-poika-parin, Bill ja Sylvester Pöntisen. Rauha ja Nelli intoutuvat yllättäen liikunnasta ja Pöntisten kaksikosta. Risto ja Lennart päättävät näyttää, etteivät ole vellihousuja ja kutsuvat Elvi-tädin valmentamaan heidät kädenvääntökisaan. Tuntuu että kaikilla on uskomuksia toisistaan, mutta onko Riston kuvitelma Sylvesteristä pelkkänä pullistelijana sittenkään totta? (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Seitsemännessä Risto Räppääjä -elokuvassa suunnataan Voimakallion opistoon täysin uudistetulla näyttelijäkaartilla. Kesäloma voimamittelijöiden parissa osoittautuu haasteeksi niin Ristolle kuin Lennartillekin, mutta lopulta ystävyys voittaa.

Riston ja Nellin yhteinen lomareissu alkaa töyssyillä Riston huomatessa Nellin viihtyvän paremmin Voimakalliolla tapaamansa Sylvesterin seurassa. Siinä missä Nelli näkee Sylvesterin muskeleiden taakse, tulee lihasten pullistelusta Ristolle ylitsepääsemätön este. Samaan aikaan Lennart tuskailee Sylvesterin isän Billin vetovoiman kanssa, sillä Rauha tuntuu langenneen sen pauloihin.

Elokuva käsittelee humoristisesti ennakkoluulojen kohtaamista ja koskettavalla tavalla ennakkoluulojen voittamista. Ystävyyden merkitystä puntaroidaan pohtimalla, minkälaisista asioista hyvä ystävyys rakentuu ja miten ystävyys kantaa, kun toisesta paljastuu uusia puolia. Niin ennakkoluuloja kuin ystävyyttä puretaan taitavasti elokuvan runsaslukuisilla laulunumeroilla, joiden aikana kannattaa höristää korviaan, sillä laulut kantavat yllättävän painavaa sanomaa.

Elokuvan raikkaan kesäinen ja värikäs maailma ilahduttaa monenikäisiä katsojia. Elokuva etenee rauhallisesti ja on rakenteeltaan selkeä, joten nuorimpienkin viihtyvyys elokuvan parissa on taattu.

Keskustelun tueksi

  • Minkälaiselta paikalta Voimakallio näyttää Riston ja Nellin silmissä? Minkälaiset ihmiset käyvät Voimakalliolla?
  • Minkälaisen ensivaikutelman Billistä ja Sylvesteristä saa elokuvassa?
  • Miksi Nelli suhtautuu Sylvesteriin niin ystävällisesti? Miksi Risto puolestaan ei pidä Sylvesteristä?
  • Miksi Risto ja Lennart lähtevät mukaan kädenvääntökilpailuun? Mitä tästä seuraa?
  • Minkälaiset asiat yhdistävät Ristoa ja Sylvesteriä?
  • Oletko nähnyt muita Risto Räppääjä -elokuvia? Mitä ajatuksia Pullistelijan uudet näyttelijät herättävät? Miten he suoriutuvat rooleissaan, entä musikaalinumeroissa?
Kirjoittaja: Maria / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Risto Räppääjä ja pullistelija

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Risto Räppääjä ja pullistelija

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 9

Arvioijan ikä: 51

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 1© Koulukino 2024